logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Представники Інституту вищої кваліфікації на конференції, присвяченій обговоренню проблем людей з особливими потребами

Загальна інформація

Представники Інституту вищої кваліфікації взяли участь у науково-практичній конференції «Формування публічної служби, чутливої до людей з особливими потребами: цифрові технології», яка проходила в Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім». Організатором заходу виступила Національна академія державного управління при Президентові України за участю Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні, Google Україна, компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального уряду Німеччини в рамках проекту «Реформа управління на сході України» та Всеукраїнської громадської організації «Український конгрес інвалідів».

Предметом обговорення стали надзвичайно болючі питання, серед яких:

  • удосконалення механізмів залучення людей з особливими потребами на публічну службу;
  • використання цифрових технологій для підготовки і формування публічних службовців;
  • надання електронних послуг з освіти та соціальної підтримки цієї категорії.

Під час конференції порушувались такі актуальні проблеми: підготовка публічних службовців із відповідним рівнем компетентності й етичної поведінки, створення і надання відповідних публічних послуг; доступ людей з особливими потребами до публічної служби як майбутніх службовців і до публічних послуг як користувачів; використання цифрових технологій для покращення доступу до таких послуг і підготовка службовців, які спроможні надавати такі послуги.

У конференції взяли участь представники Верховної Ради України, Адміністрації Президента України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства фінансів України, Міністерства юстиції України, Державного агентства з питань електронного урядування України, інших центральних органів державної влади, Національної академії педагогічних наук України, обласних та державних адміністрацій, обласних, міських рад, провідні вітчизняні й іноземні фахівці, представники громадських організацій тощо.

Наше суспільство проходить тест на зрілість і саме від нашого сприйняття даної проблеми та наших подальших дій залежить те, чи стане наша держава цивілізованою. Збройний конфлікт на сході та наслідки від нього, на жаль, збільшать кількість людей з особливими потребами. Нам не вдасться відвернутися від них! Ці люди будуть поруч і вони бажають бути корисними суспільству. Від нас потрібно не так багато: допомогти цим людям отримати освіту так, щоб їм це було зручно та зробити шлях до робочого місця безперешкодним.

10.11.2017
42265
1441
остання редакція 07.02.2018
456287