logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

27 грудня 2007 р. відбулося чергове засідання методичної ради університету.

Загальна інформація

  На засіданні розглядалися актуальні питання підвищення якості навчального процесу відповідно до стратегічних завдань університету. 
   Проректор з науково-педагогічної та методичної роботи проф. Притульська Н.В. виступила з доповіддю "Про удосконалення критеріїв оцінювання знань студентів згідно з ECTS", в якій наголосила, що поглиблення взаємодії між викладачем та студентом на засадах педагогіки співробітництва є характерною рисою сучасних освітніх тенденцій. Зважаючи на це в університеті впроваджено кредитно-модульну систему організації навчального процесу, ефективність якої значною мірою визначається оцінюванням знань студентів. Це надзвичайно складна процедура, оскільки оцінювання знань, умінь, навичок і компетенцій має бути об'єктивним та комплексним. Саме тому особливої уваги потребує підготовка певних методичних матеріалів, де визначатиметься рівень опанування студентом змісту програм усіх дисциплін навчального плану. 
   Начальник навчально-методичного відділу Ротова Т.А. подала на розгляд учасникам засідання "Методичні рекомендації щодо розробки робочої програми дисципліни з урахуванням ECTS". У документі враховано досвід впровадження експериментальної моделі робочої програми та наведено орієнтовні критерії оцінювання знань. Також було запропоновано для розгляду Проект "Рекомендацій до розробки методичного забезпечення контролю знань студентів". 
На засіданні виступила начальник навчального відділу Калиновська Л.Є., яка звернула увагу на важливість вирішення питань порядку денного, наголосивши на необхідність більш чіткого і виваженого визначення викладачем критеріїв оцінювання з кожної дисципліни та результатів навчання, компетенцій.
   Голова ради студентського самоврядування Портянко О.П., висловив пропозиції стосовно інформування студентів щодо критеріїв, узгодження розподілу балів між видами робіт, оцінювання лекційних занять та вдосконалення тестування. 
Про результати перевірки індивідуальних планів проінформувала методичну раду заступник начальника навчально-методичного відділу Никонович М.О., зазначивши, що рекомендації попередніх років загалом враховано, але необхідно продовжувати консультувати молодих викладачів з цього питання.
Учасники засідання обговорили актуальні питання порядку денного та ухвалили "Методичні рекомендації до розробки робочої програми дисципліни з урахуванням ECTS" і Проект "Рекомендацій до розробки методичного забезпечення контролю знань студентів".
   Наприкінці засідання доцент Чаюн І.О. представила демоверсію електронного підручника "Економіка підприємства", створеного авторським колективом кафедри економіки підприємництва.

18.01.2008
annzo
2225
остання редакція 18.01.2008
23