logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Круглий стіл у форматі публічного обговорення "Наркотичні речовини: проблеми сьогодення"

Загальна інформація

Круглий стіл як форма публічного обговорення теми «Наркотичні речовини: проблеми сьогодення» відбувся з ініціативи активістів наукового клубу «Start in Science», магістрів 1 курсу ФТМ спеціальності "Товарознавство та експертиза в митній справі".

Для участі в обговоренні запрошено студентів 1 та 2 курсів ФТМ спеціальності "Товарознавство та експертиза в митній справі", "Товарознавство та комерційна логістика”.

Були запропоновані такі питання для обговорення:

  • українське законодавство, що регулює обіг та заходи протидії незаконному обігу наркотич­них засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними;
  • наркотичні речовини, їх нелегальне виробництво, розповсюдження;
  • природа наркотичних речовин, їх дія на організм людини;
  • експертиза та методи виявлення наркотичних речовин хімічними та фізико-хімічними методами, які є важливими для  розширення професійних компетенцій майбутніх фахівців.

Із вступним словом до учасників круглого столу звернулися завідувач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю проф., д.т.н. Белінська С.О. та голова Наукового товариства студентів, аспірантів, молодих вчених Баранюк Юрій, які відзначили важливість НДР студентів, висвітлення її результатів та залучення до роботи нових учасників.

Ведучі круглого столу Кириченко Анастасія, Долід Олександр, Каіка Єлизавета чітко забезпечили конструктивність дискусії для досягнення очікуваних результатів.

У ролі експертів виступили ключові доповідачі магістри 1 курсу:

  • Теличко Анна 9 гр.,
  • Ярошенко Оля 9 гр.,
  • Ткаченко Тетяна 8 гр.,
  • Кириченко Анастасія 8 гр.,
  • Рубанов Віталій 8 гр.,
  • Сербіна Валерія 9 гр.,
  • Денисенко Анастасія 8 гр.,
  • Пустовгар Анна 8 гр.

Активісти наукового клубу, студенти молодших курсів, заздалегідь підготували ряд запитань до ключових учасників, що дало змогу завдяки взаємному обговоренню по-новому поглянути на наркотичні речовини як проблему сьогодення, в іншому контексті побачити її масштаби, зважаючи на географічне розташування України та реалії військових дій на сході країни. Підвів підсумки обговорення доц., к.х.н. Пасальський Б.К., викладач навчальної дисципліни «Експертиза наркотичних, отруйних, вибухових речовин».

Відзначаємо студентів 1, 2 курсів ФТМ, які взяли активну участь у підготовці та проведенні круглого столу: Саранцева О., Поїзд Р., Дорошенко Д., Вдовиченко Є., Голоднова І., Талько А., Лепська А., Ковальчук Д., Сєдов С., Ємлягін М.

Модератор проектів НК "Start in Science" Чикун Надія Юріївна, старший викладач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю

21.11.2017
433884
1675
остання редакція 07.02.2018
456287