logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Студенти КНТЕУ відвідали Національний музей "Меморіал жертв Голодомору"

Загальна інформація

 У 1932-1933 роках Україна пережила страшну трагедію – Голодомор, який забрав мільйони людських життів. Голодомор став найбільшою трагедією за всю історію українського народу. За масштабом, жорстокістю, цинізмом і організованістю з боку влади та наслідками для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства. Демографічна катастрофа посіяла в душах мільйонів людей фізіологічне почуття страху, необоротно вплинула на генофонд нації. Згідно з Указом Президента України, починаючи з 2000 р., у четверту суботу листопада в нашій державі щорічно відзначається День пам'яті жертв Голодомору і політичних репресій.

З ініціативи кафедри філософських та соціальних наук у листопаді 2017 року студенти Київського національного торговельно-економічного університету 1 курсу ФОАІС, ФМТП, ФФБС, ФТМ , ФРГТБ та ФЕМП відвідали Національний музей «Меморіал жертв Голодомору» та поділились своїми враженнями на практичних заняттях з дисциплін «Історія України», «Історія української культури» та «Культурна спадщина України», готуючи доповіді та презентації.

Студентів вразила кількість книг з іменами загиблих, у якій кожен може знайти знайомі прізвища, а, можливо, й ініціали своїх родичів. На стінах при вході - фотографії родин початку ХХ ст. з музею Івана Гончара. Найбільш видима частина меморіалу – монумент у формі свічки – теж має багато додаткових значень. Композиція «Стерня за ґратами» – колоски, до яких не можна дотягнутися. П’ять лелек в основі монументу – це насправді один лелека, який розриває кам’яні лещата, поступово виривається і летить у небо. Це символ того, що попри всі репресії народ вижив і зберіг свою культуру. А центром Зали Пам'яті є чорний вівтар, де кожен відвідувач може поставити свічку. Кожен студент вийшов з музею зі своїми думками і враженнями. Кожен зробив для себе певні висновки…

Пам’ятаємо…

21.11.2017
42265
1865
остання редакція 07.02.2018
456287