logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Круглий стіл "Україна – це територія гідності та свободи"

Загальна інформація

З ініціативи Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених у Київському національному торговельно-економічному університеті відбувся круглий стіл "Україна – це територія гідності та свободи", присвячений відзначенню пам’яті подій "Помаранчевої" революції.

Зі вступним словом до учасників круглого столу звернулася начальник науково-дослідної частини Т.І. Лосіцька, яка зазначила, що «Помаранчева» революція продемонструвала наявність в Україні сформованого, патріотично настроєного громадянського суспільства. Сотні тисяч людей різного віку, професій, регіонів, викликавши симпатії і подив всього світу, стояли в надзвичайно складних погодних і побутових умовах, твердо й непохитно, не допускаючи ніяких ексцесів, правопорушень, екстриму на Майдані Незалежності аж до перемоги, упродовж майже місяця.

Голова Наукового товариства КНТЕУ Ю. Баранюк зазначив, що подолання політичної кризи в Україні кінця 2004 року стало можливим завдяки українському народові, мільйонам людей, які впродовж кількох тижнів мужньо і водночас мудро і толерантно відстоювали свою свободу на майданах міст і сіл.

О. Бурилкіна, студентка факультету обліку, аудиту та інформаційних систем, розкрила передумови виникнення «Помаранчевої» революції та зазначила, що в українській історії доби Незалежності Майдан розпочав новий виток, який можна охарактеризувати, як докорінну демократизацію всіх сфер життя, хоча це й не означає, що країна повністю змінилася за кільканадцять днів. Майдан став утіленням прагнень українського народу реформувати не лише складну політичну ситуацію в країні, а й започаткувати процес докорінної зміни суспільства. Громадянське суспільство заявило про себе і висунуло вимогу позбутися пережитків квазідемократичного, посттоталітарного минулого. Майдан дарував надію громадянам України на свободу і справедливість, дав поштовх до морального очищення як владі, так і країні загалом. Майдан також став початком реальної, а не бутафорної, євроінтеграції, наближенням країни до європейських політико-правових норм і стандартів життя. Після «Помаранчевої» революції мав чи міг би прийти великий політичний компроміс. Але такий компроміс сам по собі вимагає ще однієї революції - не політичної, а інтелектуальної. Інакше кажучи: зміни способу мислення, чим є Україна і яке її місце в сучасному та дуже мінливому світі. А це вже завдання не так політичної, як інтелектуальної еліти, тобто нас із вами.

У роботі круглого столу брали участь студенти та аспіранти. 

23.11.2017
433884
1690
остання редакція 07.02.2018
456287