logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Вчимося майбутній професії: екскурсія до Ощадбанку

Загальна інформація

Кафедра банківської справи КНТЕУ провела цікаву та насичену екскурсію до Дніпровського відділення Ощадбанку студентів ФФБС.

Студентів гостинно зустріли: керівник відділення Наталя Володимирівна Алпатова, керівник департаменту з юридичними особами Богдан Олександрович та керівник департаменту роздрібного бізнесу Лариса Вікторівна.

На сонячній веранді старовинної будівлі банку пройшла цікава зустріч студентів та керівництва відділення.

Керівник відділення Наталя Володимирівна Алпатова розповіла про програми й продукти банку, найбільш цікаві для студентів. Так програма "Кадровий резерв", що включає підпрограми «Ощад простий» і «Ощад лідер», надає можливість працювати та підвищувати свою кваліфікацію через майстер класи та вебінари. Щодо вакансій для студентів, то нині відкрита вакансія хол – менеджера, який допомагає клієнтам орієнтуватися в послугах, управляти своїм поточним рахунком, здійснювати платежі через термінал. Система "Ощад 24*7" дозволяє з мобільного управляти своїм рахунком: формувати виписку, оформити депозит з поповненням, а продукт "Швидка копійка"  -  відправляти кошти на мобільні заощадження зі ставкою 9%. Щодо подорожей, які так полюбляють студенти, Ощадбанк здійснює підтримку в ризикових країнах, де картки українських банків не працюють за допомогою послуги "Мобільні заощадження": потрібно встановлювати геоліміти для виїздів за кордон у ризикові країни (Єгипет, Росія, Туреччина, Польща та ін.), сформувати геоліміт у валюті, зателефонувати в контакт-центр перед виїздом – і карта буде працювати, сума не декларується.

Керівник департаменту з юридичними особами Богдан Олександрович надав вичерпну інформацію, що мотивує студентів започатковувати власний бізнес. Так для приватних підприємців та юр. осіб банк пропонує такі програми та продукти: 1) кредити (загальна ставка 20%; за програмою підтримки КМДА – пільгові кредити; і 5% - за спільною програмою з фондом ЮНІСЕФ  для соціально направлених підприємств);  (інваліди, АТО ); 2) дистанційний сервіс; 3) пакетне обслуговування; 5) програма для розвитку малого та середнього бізнесу "Будуй своє" – щоб отримати статус учасника програми та наклейку з працелюбним бобром, потрібно зареєструватися на сайті й пройти тестування, дізнатись про свої слабкі сторони; ментори програми проводять консультації онлайн. Богдан Олександрович підкреслив, що сьогодні бюджет України поповнюється на 70% за рахунок великих підприємств, і тільки на 17% - за рахунок малого і середнього бізнесу, у той час як у Польщі – навпаки. Саме тому банк приділяє увагу програмі кредитів для малого та середнього бізнесу.

Керівник департаменту роздрібного бізнесу Лариса Вікторівна переконливо розповіла про те, чому саме з Ощадбанком вигідно працювати фізичним особам. Так банк бере участь у державних програмах – здійснює виплати пенсій військовим, пенсіонерам, переселенцям та обслуговування державних організацій. У державних тендерах Ощадбанк переміг у номінаціях «Інкасація», «Зарплатний банк» та «Найбільша мережа відділень». Банком будуються великі відділення нового формату, з системою відкритого офісу. Студентів зацікавили такі програми банку для фізичних осіб: 1) «Ощад 24 * 7» у режимі онлайн -  перерахування грошей; комунальні платежі без комісій; можна здійснювати постійні платежі; 2) послуга "Мобільні заощадження"; 3) програма "Теплі кредити": на утеплення житла, енергозбереження держава компенсує 30%; 4) іпотека; 5) кредити -  найнижчі ставки, немає комісії під час дострокового погашення; 6) автострахування: з Ощадбанком сьогодні працюють страхові компанії з рейтингу «Топ 10»; 7) страхування життя - від 60 коп. у день; 8) програма "Персональний менеджер",  - зав. відділенням Наталя Володимирівна Алпатова; 9) захищена карта ПОЕПАС, завдяки якій ви берете участь у програмі Master card reward (накопичення коштів у скарбничці при розрахунках) та розраховуєтесь за поїздки в метрополітені (Київ входить у 5 міст світу з безготівковим розрахунком у метро); 10) компанія "Віза" спільно з Ощадбанком реалізувала програму карти Prepaid - ви залишаєтеся безіменним в Інтернеті, і цю карту можна подарувати; 11) картка киянина - розрахунки в метро, знижки в «Фармації», зоопарку, кінотеатрах, мережі «Вулична їжа» (артплатформа на Лісовій) та інших роздрібних мережах.

Студенти ставили такі питання:  

  1. Яким чином захистити свої кошти при розрахунках у системі «Ощад 24 * 7»?
  2. Чи безпечно розраховуватись студентською карткою в торгово-сервісних мережах?
  3. Чи правда, що в США не можна використовувати долари США з України?
  4. Які ставки «Ощадбанку» за кредит?

Керівництво Дніпровського відділення закріпило успіх зустрічі зі студентами ФФБС частуванням чаєм та смаколиками. Не дивно, що кураторам Л.В. Жураховській та К.О. Кірєєвій довелося прикласти чималих зусиль, щоб умовити студентів вийти нарешті з банку та поспішати на пари в КНТЕУ.

Кафедра банківської справи висловлює щиру подяку керівництву Дніпровського відділення Ощадбанку і планує й надалі активно співпрацювати з банком.

23.11.2017
42265
2385
остання редакція 07.02.2018
456287