logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Міжнародне стажування у Празі

Загальна інформація

Доценти кафедри маркетингу та реклами Гурджиян Карина Владиславівна та Сова Владислава Вікторівна відвідали Чеську республіку з метою участі в ІІ Міжнародній науково-практичній конференції "Проблеми та перспективи розвитку європейської освіти" та стажуванні за програмою підвищення кваліфікації "Організація навчального процесу, наукові проекти та публікаційна діяльність в університетах Євросоюзу". Організатором заходів виступив вищий навчальний заклад країни ЄС – Празький інститут підвищення кваліфікації. Конференція тривала протягом 20-30 листопада 2017 року.

Колеги з Чехії, Польщі, Литви, Грузії та України ділилися досвідом в організації навчального процесу та здійсненні наукової діяльності. Основну увагу було приділено питанням освітньої системи країн Євросоюзу та організації навчального процесу в європейських університетах, публікацій у наукових журналах, а також науковим проектам та грантовій діяльності в освітніх організаціях.

Учасниками конференції здійснено порівняння мети освітнього процесу в країнах пострадянського простору та країнах ЄС, продемонстровано як приналежність студентів до різних поколінь XYZ та відповідні їм психологічні особливості та моделі поведінки впливають на навчальний процес. Акцентовано на важливості когнітивних функцій викладача в освітньому процесі.

Особливу увагу учасників стажування звертали на необхідність здійснення ґрунтовних наукових досліджень та їх апробації в наукометричних виданнях та міжнародних конференціях, що має позитивно позначитися на цитуванні науковця зокрема, а також є невід’ємною складовою рейтингу ЗВО загалом.

Корисні посилання для інтенсифікації міжнародної діяльності викладачів та студентів, що були рекомендовані учасниками програми стажування, надано нижче:

Наприкінці конференції та програми стажування професор Празької Бізнес школи Вадим Стрелковскі та доцент Карлового Університету Інна Чабелкова вручали відповідні сертифікати всім учасникам заходів.

У підсумку можна констатувати, що такі види міжнародної співпраці, як: обмін викладачами та студентами, спільні дослідницькі проекти, участь у конференціях, наукових дослідженнях та стажуванні - сприяє розумінню та виявленню сучасних трендів у вищій освіті, дозволяє виявити шляхи удосконалення організації освітнього процесу й наукової діяльності викладачів та студентів.

30.11.2017
42265
2195
остання редакція 07.02.2018
456287