logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

"Модель ООН: Сканді - 2017"

Загальна інформація

Студенти факультету міжнародної торгівлі та права взяли участь у IX Всеукраїнській науково-практичній конференції «Модель ООН: Сканді - 2017», що проходила в Скандинавській гімназії м. Києва.

Учасниками цьогорічної конференції стали учні з різних навчальних закладів Києва, студенти коледжів та вищих навчальних закладів, а також делегати з Мелітополя, Кропивницького, Черкас та інших міст України.

Відстоювали позиції своїх країн команди Київського національного торговельно-економічного університету, Київського інституту Національного університету "Одеська юридична академія", Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського інституту міжнародних відносин, Скандинавської гімназії, ліцею “Наукова зміна” та ін.

Цього року конференція проводилася три дні, включаючи у програму заходу, крім традиційної роботи в комітетах та моделювання засідання Генеральної Асамблеї ООН, ще й зустріч з відомим політичними та творчими особами, тренінг з ораторського мистецтва, а головне – надзвичайно атмосферний дипломатичний бал. Проходило моделювання роботи в 6-ьох комітетах та структурних підрозділах ООН – Рада Безпеки, Рада Європи, Інтерпол, ОБСЕ, ФАО та ЮНЕСКО. Серед гостей заходу були: депутат Київської міської ради Ігор Мірошниченко, народна артистка України, актриса Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка Галина Яблонська, журналістка Юлія Пасак, відомий грузинський художник Тамаз Аваліані. 

У Раді Безпеки надзвичайно актуальним питанням глобальної безпеки та визначенням її стратегії займався студент 2 курсу 12 групи Григорик Валерій, представляючи Ісламську Республіку Афганістан, а в Раді Європи Артемій Шевченко, студент 1 курсу 18 групи, захищаючи позицію рідної України, розглядав питання запобігання дестабілізації політичної та економічної ситуації в разі виходу одного із членів Європейського Союзу.

Студенти 1 курсу Сергійчук Давід, 10 група, та Мініч Ілона, 8 група, представляючи Велику Британію та Албанію відповідно, пропонували важливі шляхи захисту прав людини в умовах боротьби з тероризмом.

В Інтерполі студентка 2 курсу 16 групи Корольова Анна та студент 1 курсу 4 групи Томнюк Дмитро, захищаючи відповідно інтереси Держави Катар та Республіки Мальти, займалися пошуком ефективних заходів боротьби з економічними злочинами в кіберпросторі.

Євгеній Сіраченко, 1 курс 6аб група, разом з експертом комітету ФАО Лисенком В’ячеславом розглядав питання забезпечення продовольчої безпеки світу, пропонуючи дієві механізми вирішення даної проблеми від Республіки Союзу Мьянми, а Марк Воронцов, 1 курс 3 група, пропонував ефективні шляхи забезпечення інклюзивної освіти у всіх країнах, представляючи інтереси могутніх Сполучених Штатів Америки в комітеті ЮНЕСКО.

Закінчився захід прийняттям резолюцій на Генеральній Асамблеї, а головне – океаном теплих приємних слів від гостей і організаторів та урочистим нагородженням учасників конференції, секретаріату Моделі і, безумовно, переможців – найкращих делегатів у кожному комітеті.

Кожен зі студентів КНТЕУ показав високий рівень та достойно захистив позицію своєї країни. Варто відзначити, що для більшості членів команди, це була перша масштабна Модель ООН, тому вони здобули надзвичайно важливий досвід та отримали незабутні враження й емоції.  

З більш ніж 25 учасників у кожному комітеті обиралися найкращі делегати шляхом анонімного голосування, враховуючи їхню дипломатичну майстерність, впевненість, конструктивність висловлень та активність. З 200 учасників заходу, лише 12 були обрані найкращими делегатами, 2 учасники в кожному з комітетів, та були урочисто нагороджені під час церемонії закриття конференції.

І в топ-12 делегатів увійшли і студенти нашого університету:

експерт комітету ФАО – Лисенко В’ячеслав (2-12) – делегат Республіки Фінляндія;

делегат комітету ФАО – Євгеній Сіраченко (1-6аб) – делегат Республіки Союзу Мьянма;

делегат Інтерполу – Томнюк Дмитро (1-4) – делегат Республіки Мальта.

Студенти були окремо відзначені Головами комітетів членами Секретаріату Моделі за володіння темою, конструктив, чіткість висловлювань та особливу активність та впевненість. Студенти отримали подарунки від Посольства Фінляндії, дипломи від Представництва Організації Об’єднаних Націй в Україні та символічні подарунки від організаторів Моделі.

Наша збірна команда від університету отримала також диплом за успішну роботу та вагомий внесок у розвиток моделістського руху в Україні.

У КНТЕУ формується амбіційна і талановита команда правників для організації та проведення власної моделі – першої для нашого університету всеукраїнської науково-практичної конференції "Модель ООН: “КНТЕУ-2018”.

Пишаємося нашими студентами та щиро вітаємо переможців! Бажаємо нових злетів, досягнень і перемог надалі! Так тримати!

Модель ООН - освітня рольова гра, провідна політична конференція, у ході якої імітується засідання різних органів системи Організації Об’єднаних Націй. «Модель ООН: Сканді» є авторитетним заходом, який щороку збирає до 300 учасників із різних куточків України. Цьогоріч у конференції брали участь 30 команд, що були делегатами 130 країн. Учасники виступали в ролі дипломатів, відтворюючи роботу Організації з дотриманням реальних правил процедури.

Незабутній та надзвичайно важливий досвід ведення переговорів, практичні навички, які отримує молодь під час конференції, допоможуть не тільки краще розуміти структуру, логіку ухвалення рішень у міжнародних організаціях, а й розуміння базових принципів роботи світових інституцій, що надасть можливість гідно представляти Україну на міжнародній арені.

05.12.2017
42265
2324
остання редакція 07.02.2018
456287