logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Круглий стіл "Революція Гідності: підсумки і висновки"

Загальна інформація

З ініціативи Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених у Київському національному торговельно-економічному університеті відбувся круглий стіл "Революція Гідності: підсумки і висновки", присвячений відзначенню пам’яті подій Революції Гідності.

Зі вступним словом до учасників круглого столу звернулася начальник науково-дослідної частини Т.І. Лосіцька, яка зазначила, що Революція гідності змінила країну і кожного з нас, а сама територія Майдану залишається сакральним місцем пам'яті та української історії.

Голова Наукового товариства КНТЕУ Ю. Баранюк зазначив, що політичні та суспільні зміни в Україні з 21 листопада 2013 року до лютого 2014 року, викликані супротивом відходу політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу на Європейську інтеграцію та подальшою протидією цьому курсу.

Є. Бабич, заступник голови Наукового товариства, розкрила передумови виникнення Революції Гідності та зазначила, що незважаючи на складну ситуацію в Україні та економічну кризу, українці демонструють вищий патріотизм, оптимізм, громадянську відповідальність та активність порівняно з минулими роками.

М. Підлісний, студент факультету економіки, менеджменту та психології, розкрив основні етапи Революції Гідності та зазначив, що трансформації підвищеної громадянської відповідальності в політичну відповідальність можна досягти за допомогою полегшення взаємодії громадян із органами влади. Українці можуть навчитись різних інструментів впливу на органи влади або покращення умов життя в місцевих громадах внаслідок децентралізації та комунальних реформ, які відбуваються в національній економіці.

Також в обговоренні виступила асистент кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів, кандидат технічних наук О.В. Хробатенко, яка зазначила про важливість проведеного круглого столу та акцентувала на ролі захисту прав та свобод, які гарантовані Конституцією України.

У роботі круглого столу брали участь студенти, аспіранти та викладачі.

07.12.2017
42265
2396
остання редакція 07.02.2018
456287