logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

"Їжа без кордонів" – майстер-клас від Віктора Тимчишина

Загальна інформація

За ініціативою факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу до КНТЕУ завітав кращий шеф 2011 року, за версією гурман-клубу «TUCC» «Chef of the Year Award 2011 Head Chef», концептуал сучасної української кухні «Ukrainian fashion food» та просто креативна людина – Віктор Тимчишин. Усі охочі на власні очі могли переконатися, що «їжа дійсно не має кордонів», взявши участь у майстер-класі з приготування крабових фалангів із рожевим спонжем та ікорним соусом і у створенні такого шедевру як качина грудка з різнокольоровою картоплею та соусом зі сморчків.

Морепродукти мають делікатесний смак, але саме сьогодні мова йшла про те, як правильно компонувати інгредієнти, щоб досягти найвищого задоволення, як приготувати справжній кулінарний витвір мистецтва з простих та усім відомих інгредієнтів. Шеф-кухар готував качину грудку з різнокольоровою картоплею та соусом зі сморчків. Справжнє задоволення почалось, коли він обсмажував качину грудку, тому що аромат наповнив кімнату, підкоривши рецептори кожного. Качина грудка вийшла золотистого кольору з хрусткою скоринкою, яка переливалась на сонці наче золотий злиток.
«Ця страва є досить патріотичною, -  сказав пан Віктор, - сморчки українські, качина грудка українська, руки кухаря теж українські…».

Завершенням була презентація: на білосніжній тарілці плавним мазком опинилось пюре, фігурно викладена качина грудка, полита вершковим соусом зі сморчків, прикрасами стали листя та трав’яна пудра. У підсумку вийшов справжній витвір мистецтва, намальований художником. На вишуканій матовій тарілці розташувалась невелика вежа зі шпинату трав’янисто-зеленого кольору, та головний інгредієнт – м'ясо краба з білим вершковим соусом, який приглушив яскравість, додавши ніжності та поєднавши ці агресивно барвисті кольори, останньою прикрасою став малиновий спонж, який завершив це кольорове безумство.

На майстер-клас були запрошені гості - відомі ресторатори та шеф-кухарі, члени Українського кулінарного союзу, студенти.

Майстер-клас дійсно підкорив серця справжніх кулінарів та надихнув на нові звершення!

08.12.2017
433884
1913
остання редакція 07.02.2018
456287