logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Круглий стіл "Проблеми ідентифікації та експертизи товарів при митному оформленні”

Загальна інформація

  Економічний розвиток держави можна забезпечити завдяки дієвому митному контролю та ефективним процедурам митного оформлення товарів, покращанню роботи щодо запобігання ризикам при здійсненні зовнішньоекономічних операцій. Розвиток митної справи в Україні спирається на впровадження ефективної сучасної системи обміну інформацією про товари та транспортні засоби між митними адміністраціями всіх країн, що мають з нею спільні кордони. 
   Українська класифікація товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТЗЕД) є важливим інструментом державного регулювання зовнішньоторговельних операцій. УКТЗЕД користуються не лише працівники митних установ, а й суб'єкти ЗЕД, з боку яких трапляються випадки невірного декларування товарів. Цей факт свідчить про важливість проведення наукових робіт, спрямованих на подальшу гармонізацію УКТЗЕД до світових норм. 
   Незважаючи на використання термінології та описів товарів, зрозумілих суб'єктам ЗЕД, виникають спірні питання щодо класифікації товарів з новими властивостями, набутими унаслідок поєднання різних за походженням матеріалів, функцій тощо. Встановлення чітких класифікаційних ознак ідентифікації наданих для митного оформлення товарів потребує від експертів відповідних ґрунтовних знань із товарознавства. 
   Обговорення пріоритетних питань наукової роботи щодо ідентифікації товарів з метою вдосконалення механізму їх оподаткування, перспектив розвитку УКТЗЕД у контексті входження України до СОТ, впровадження сучасних методів експертного оцінювання товарів, удосконалення процедури митного контролю товарів, що ввозяться в Україну, все це допоможе вирішенню окреслених завдань. 
   Отже, вирішити проблеми можна шляхом удосконалення механізмів реалізації національної політики митного регулювання за рахунок уведення світових норм та стандартів модернізації діяльності митної системи, класифікації товарів, методів запобігання незаконному переміщенню через митний кордон України товарів та транспортних засобів, контролю за визначенням митної вартості, антидемпінгових заходів, перевірки укладених угод щодо автентичності документів, наданих учасниками ЗЕД. 

ПИТАННЯ ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ

1. Ідентифікація товарів, як важіль механізму нетарифного регулювання внутрішнього ринку (Калуга Ніна Василівна, головний інспектор відділу нетарифного регулювання Управління торговельної політики ДМСУ).
2. Перспективи розвитку УКТЗЕД у контексті входження України до СОТ (Марченко Євгенія Віталіївна, головний інспектор відділу розробки та ведення УКТЗЕД служби класифікації роботи та ведення УКТЗЕД Центрального митного управління лабораторних досліджень та експертної роботи).
3. Сучасні методи експертного оцінювання товарів, що переміщуються через митний кордон України (Лисенко Віктор Петрович, начальник служби досліджень хімічної та промислової продукції Центрального митного управління лабораторних досліджень та експертної роботи).

17.03.2008
annzo
3181
остання редакція 17.03.2008
23