logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Нові горизонти

Загальна інформація

  У третій декаді березня 2008 року ректор КНТЕУ А.А.Мазаракі та проректор з міжнародних зв'язків В.М.Сай перебували у відрядженні у Франції. 
У м. Клермон-Ферран вони брали участь у заходах, присвячених святкуванню 15-ї річниці Професіоналізованого університетського інституту (I.U.P) - давнього партнера університету.

Було підписано 3 нові угоди між КНТЕУ і Університетом Овернь-Клермон 1:
· "Угода про партнерство по підготовці спеціалістів з державного управління",
· "Угода про подвійну видачу диплома магістра Університетом Овернь-Клермон 1 та Київським національним торговельно-економічним університетом",
· "Рамкова угода про спільне керівництво дисертаційним дослідженнями".

   Також з нагоди ювілею I.U.P А.А.Мазаракі на урочистих зборах вручив керівникам цього навчального закладу почесні відзнаки МОН України: директору Морісу Шеневуа - нагрудний знак "Петра Могили", заступнику директора Розі Кампос - нагрудний знак "Відмінник освіти України", заступнику директора Ніколаю Черневу - нагрудний знак "Відмінник освіти України". Провідним викладачам I.U.P., які працюють з українськими студентами, було вручено годинники з емблемою КНТЕУ. 
У Парижі мала місце робоча зустріч з Президентом Паризької Академії Кулінарного Мистецтва "Le Cordon Bleu" Андре Куантро за участі інших керівників цього закладу, а також Аташе Посольства Франції в Україні С.Белліні. Обговорено календарний графік проведення підготовчих робіт по створенню спільного навчального закладу при КНТЕУ. Проведено також переговори з керівництвом Європейської школи менеджменту (ESCP-EAP). Домовлено, зокрема, про участь директора з міжнародного розвитку А. Жоллеса 23 - 24 квітня у відборі в КНТЕУ на магістерські програми навчання до ESCP-EAP та у Посольстві Франції в Україні в комісії по призначенню стипендій Уряду Франції, у т.ч. студентам КНТЕУ.
   Відбулася зустріч з Ж.Маї - одним із керівників провідної французької торговельної компанії "Ашан". Як відомо, "Ашан" нещодавно прийшов в Україну і потребує значної кількості спеціалістів різного рівня. Ж.Маї, який відповідає в компанії за Східну і Центральну Європу запропонував розглянути можливість започаткування при КНТЕУ спеціалізованої підготовки кадрів для компанії. Було домовлено про подальші контакти. 
   Головний результат підписання угод і проведених переговорів, направлених на створення нових спільних проектів - це практична реалізація принципів Болонського процесу і, що найголовніше, підготовка в КНТЕУ більш конкурентоспроможних на міжнародному ринку спеціалістів саме в нашій країні та для нашої економіки.

02.04.2008
annzo
1934
остання редакція 02.04.2008
23