logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Засідання методичної ради

Загальна інформація

   27 березня 2008 р. відбулося чергове засідання методичної ради університету, на якому було розглянуто актуальні проблеми впровадження сучасних комп'ютерних технологій у навчальний процес.
З питання порядку денного "Про ефективність використання комп'ютерних технологій при проведенні практичних та лабораторних занять" виступили голови методичних комісій факультетів А.Г.Герасименко, О.А.Бакурова, Т.М.Коломієць, М.Г.Бойко, О.В.Пильтяй та директор центру інформаційних технологій ВТЕІ О.О.Коваленко. Доповідачі зупинилися на організаційному, технічному та кадровому аспектах питання.
   На засіданні розглянуто стан і проблеми застосування викладачами університету інформаційних ресурсів й прикладних програм обробки інформації, проаналізовано використання у навчальному процесі спеціалізованих програмних продуктів, інтерактивних комп'ютерних технологій, програмних комплексів, ресурсів Інтернету, мультимедійної бібліотеки університету та ін. 
 Наголошено на важливості навчання інформаційним компетенціям студентів, що сприятиме ефективному моніторингу інформації у   їх подальшій професійній діяльності. 
Директор головного центру інформаційних технологій І.А.Буднік виступив із доповідю "Перспективи впровадження нових комп'ютерних технологій", в якій розглянуто основні аспекти забезпечення технічними засобами з урахуванням стрімкого розвитку науки і техніки, відображення цих тенденцій при виклаанні дисциплін. І.А.Буднік зазначив, що в університеті розвинуто комп'ютерну мережу, проведено роботу щодо упорядкування доступу до Інтернету, запроваджено систему захисту від комп'ютерних вірусів тощо.
   Учасники засідання у ході обговорення порядку денного поставили ряд гострих питань та висловили конкретні пропозиції щодо їх вирішення. Увагу було зосереджено на проблемах технічного забезпеченя комп'ютерних класів університету та їх обслуговування, відкриття широкого доступу до мережі Інтернет, придбання певних програмних продуктів, опанування інноваційних технологій. 
   Проректор з науково-педагогічної та методичної роботи проф. Н.В.Притульська запропонувала системні підходи до вирішення широкого кола питань з впровадження комп'ютерних та інформаційних технологій у процес навчання. 
На засіданні зав. кафедри економіки підприємництва проф. Л.О.Лігоненко презентувала електронний підручник "Фінанси підприємства", створений колективом кафедри.

03.04.2008
annzo
2175
остання редакція 03.04.2008
23