logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

"Туристи" захистили випускні кваліфікаційні роботи: зустріч досвіду та молодості

Загальна інформація

На кафедрі туризму та рекреації факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу відбувся захист випускних кваліфікаційних робіт студентів зі спеціальностей «Туризм» (спеціалізація «Міжнародний туристичний бізнес») та «Менеджмент» (спеціалізація «Туристичний менеджмент») україномовних та англомовних магістерських програм.

Цей випуск можна назвати по-справжньому унікальним, адже тематика робіт була спрямована на дослідження найактуальнішої проблематики міжнародного туристичного бізнесу, механізмів удосконалення управління туристичними підприємствами та сучасних концепцій дестинаційного менеджменту (DMC). Роботи представлені до захисту перевершили очікування, адже окремі теми та методики досліджень не розробляються інвестиційними компаніями, туристичними підприємствами, стартапами та навіть містами і є готовими для втілення стратегіями.

Тематика робіт була зосереджена на дослідженні таких питань, як: управління (продажами, персоналом, ресурсним потенціалом, продуктового портфелю, збутом, логістичними системами, дистрибуцією та франчазинговими мережами), стратегії (комунікацій, конкурентоспроможності, управління, просування, інтеграції, інновацій, франчайзингу, диференціації, диверсифікації, мега-івентів та смарт-дестинацій), технології (інновінг, мобільних, цифрових, Інтернет, інтеграційних, ATL та BTL), реінжиніринг процесів, формування туристичного іміджу, бренду тощо.

Детально проаналізовано особливості імплементації культурно-пізнавального, лікувально-оздоровчого, медичного, подієвого, спортивного, дитячого, екологічного, молодіжного та смарт-туризму. Диференціація робіт охоплює більшість регіонів України, країни ЄС, країни Азії, Близького Сходу тощо.

Високий рівень наукової бази, отриманий за період навчання в КНТЕУ, дозволив студентам сформувати елементи наукової новизни та запропонувати власні концепції й методи, які, в окремих роботах, не мають аналогів в Україні, є абсолютно «піонерними» і вже апробовані на локальному, регіональному та національному рівнях (у стратегіях, концепціях та цільових програмних документах).

Головами фахових екзаменаційних комісій стали представники провідних підприємств та організацій, які на своєму досвіді та знаннях, отриманих під час здобуття освіти (у т.ч. в КНТЕУ), об’єктивно оцінили роботи та відзначили науково-практичні пропозиції, запропоновані студентами, взаємну відповідальність за розвиток майбутнього українського туризму, а саме:

  • Опанасюк Н.А., перший віце-президент громадської організації «Туристична асоціація України»;
  • Дворська І.В., генеральний директор ТзОВ «Агентство подорожей «Лотос»;
  • Незнамова А.С., директор департаменту по роботі з корпоративними клієнтами та туристичними агентствами в Україні та Грузії авіакомпанії КЛМ в Україні;
  • Татур Є.В., директор ТзОВ "Туристичний оператор "ТАТУР";
  • Чертков В.Ю., контрактинг директор міжнародного туроператору «КОМПАС».

Відгуки голів комісій:

Євген Вікторович Татур відзначив, що не перший рік буває на захистах ВКР у КНТЕУ, його вразив високий рівень підготовки, відповідей студентів на запитання та актуальність тематики робіт.

Наталія Анатоліївна Опанасюк зазначила, що ВКР виконані під керівництвом відомих науковців заслуговують найвищої оцінки, а тематика, обрана студентами, є не лише новою для наукових досліджень, а й має стати ключовими практичними напрямками в розвитку туризму в Україні. Дослідження студентів можуть бути використані як у діяльності підприємств, так і в навчальному процесі.

Відгуки випускників:

Білоший Світлана (10 група): «Під час захисту ВКР я ще раз переконалася у важливості та актуальності обраної мною теми, а також у зроблених мною пропозиціях, що були вислухані екзаменаційною комісією з великою зацікавленістю та хочу висловити щиру подяку нашим викладачам та науковим керівникам за досягнення таких високих результатів».

Литвин Ангеліна (11 англомовна група): «Навчання на англомовній програмі магістратури дозволило мені не лише підвищити рівень володіння іноземною мовою, а й вільно користуватись дослідженнями провідних світових науковців у галузі туризму. Написання ВКР англійською мовою стало для мене цінним досвідом, який підвищив затребуваність випускників КНТЕУ на ринку праці. Щиро дякую своєму науковому керівнику та колективу кафедри й факультету».

Туник Олександр (10 група): «5,5 років навчання в КНТЕУ стали для мене одними з найважливіших у моєму житті. За цей час я знайшов нових друзів, познайомився з провідними науковцями, представниками підприємств, громадських організацій та органів влади. Написання ВКР – це спільна праця студента та його наукового керівника. Наполегливість, прагнення до знань та творчий підхід дозволяють не лише дослідити проблематику, а й синтезувати нову «іскру» наукового пізнання, яка може перетворитися в справжнє «полум’я», яке захоплює, вражає і дозволяє досягти найвищих результатів. Низький уклін моєму науковому керівнику – Тетяні Іванівні, всім викладачам та співробітникам кафедри, факультету та університету. Та праця, яку ми спільно робимо є важливою, потрібною та має визначальне значення для нинішніх та майбутніх поколінь».

Двері КНТЕУ завжди відкриті для випускників та представників сфери туризму! Бажаємо успіхів та досягнення висот у професійному житті!

18.01.2018
42265
2524
остання редакція 10.07.2018
42265