logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Круглий стіл "Дослідження особливостей фізичного розвитку з низьким рівнем фізичної підготовленості"

Загальна інформація

Кафедра фізичної культури 24 січня провела круглий стіл "Дослідження особливостей фізичного розвитку з низьким рівнем фізичної підготовленості".

Модератором круглого столу виступила доцент кафедри фізичної культури, кандидат з фізичного виховання і спорту, олімпійська чемпіонка з легкої атлетики Самоленко Тетяна Володимирівна, яка запропонувала підійти до здачі нормативів студентами більш відповідально та організовано. Тетяна Володимирівна підкреслила, що тестування є ефективним засобом успішного контролю, який дозволяє за короткий проміжок часу сформувати уявлення про стан фізичної підготовленості студентів. На підставі результатів тестування можна порівняти підготовку як окремих студентів (юнаків, дівчат), так і груп та факультетів. Оцінка рівня фізичної підготовленості студентів дозволяє визначити її індивідуальний рівень у кожному тестовому завданні. 

Завідувач кафедри Гамов В’ячеслав Георгійович проаналізував результати здачі нормативів фізичної підготовленості студентів КНТЕУ. Результати такі:

  • низький – 31 %,
  • середній – 33 %,
  • достатній – 20 %,
  • високий – 7 %.

Він відзначив, що студентам найважче здавати нормативи з витривалості (біг 3000 м – у юнаків, 2000 м – у дівчат) та швидкості (біг 100 м), а запорукою успішної здачі нормативів є підвищення рухової активності студентів та багатоманітність викладання дисципліни "Фізичне виховання".

Доцент кафедри, кандидат педагогічних наук Короп Михайло Юрійович наголосив на необхідності введення рухових ігор під час проведення занять з фізичного виховання, які були б корисними для студентів з метою розвитку фізичних якостей.

Доцент кафедри, кандидат педагогічних наук Биковська Лариса Борисівна запропонувала давати домашні завдання для студентів, що є запорукою підвищення рухової активності.

Старший викладач кафедри, Заслужений тренер України Приходько Віталій Миколайович навів приклад студентів-спортсменів, які живуть у гуртожитках, активно тренуються, роблять зранку зарядку. Наголосив на необхідності змін у шкільних програмах з викладання фізичної культури.

Підсумовуючи виступи учасників круглого столу, Бобровник Сергій Ілліч, начальник  Київського міського відділення Комітету фізичного виховання та спорту МОН України, кандидат педагогічних наук, доцент, зазначив, що фізичне виховання молоді й розвиток спортивної культури є важливою складовою успішного майбутнього держави. Наразі вкрай необхідно ділитися досвідом та знаннями, пропагувати любов до спорту.

Усі присутні були одностайні щодо того, що медична довідка обов’язкова під час зарахування абітурієнта до ЗВО. В атестатах та дипломах необхідно відзначати стан фізичної підготовленості школяра та студента.

24.01.2018
42265
2771
остання редакція 31.01.2018
Vega