logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Світла пам'ять: пішов з життя заслужений діяч науки і техніки України Григорій Федорович Пугачевський

Загальна інформація

Адміністрація КНТЕУ з глибоким сумом сповіщає, що 2 березня 2018 року на 82 році пішов з життя доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, академік Української технологічної академії, президент, віце-президент, почесний член IGWT Григорій Федорович Пугачевський.

Професор Григорій Пугачевський все своє свідоме життя присвятив розвитку науки та підготовці фахівців з товарознавства.

Професор Пугачевський багато років здійснював активну наукову та педагогічну роботу у Львівській комерційній академії та Київському національному торговельно-економічному університеті. Григорій  Федорович Пугачевський був фундатором школи з проблем теоретичного товарознавства, керівником наукової школи з проблем формування асортименту та якості текстильної продукції. Підготував 17 кандидатів та доктора технічних наук; є автором майже 200 наукових праць, більше ніж 50 науково-методичних розробок,  підручників,  монографій, навчальних посібників, значної кількості патентів на винаходи.

Г.Ф. Пугачевський був дійсним членом Української технологічної академії, одним із засновників в Україні осередку Міжнародного товариства товарознавців і технологів.

За вагомі здобутки йому присвоєно звання "Заслужений діяч науки і техніки України", нагороджено орденом "Знак Пошани", удостоєно звання "Почесний член IGWT".

Усі, хто знали Григорія Федоровича Пугачевського, любили і поважали його за чуйне ставлення до людей, велику душевну щедрість, мудрість, оптимізм, толерантність та  повагу  до співробітників і студентів.

У ці скорботні дні висловлюємо щире, глибоке співчуття рідним і близьким покійного.

Світла пам’ять про Григорія Федоровича назавжди збережеться в наших серцях.

05.03.2018
42265
2602
остання редакція 06.03.2018
Vega