logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Товарознавці КНТЕУ взяли участь у 16-му симпозіумі Міжнародного товариства товарознавців і технологів

Загальна інформація

  Міжнародне товариство товарознавців і технологів (IGWT) проводить наукові симпозіуми традиційно кожні два роки у країні, організації якої є членами IGWT. 
   Цьогорічний 16-й IGWT симпозіум відбувся 18-22 серпня 2008 р. у м. Сувон, Корея. Рішення про його проведення було прийнято на попередньому всесвітньому науковому форумі товарознавців, організованому Київським національним торговельно-економічним університетом. 
   У роботі симпозіуму взяло участь понад 180 учених і практиків із дванадцяти країн світу, зокрема близько 100 учасників із Польщі, 50 - з Кореї, 13 - з Японії, 8 - з Румунії, по 4 учасники - з України, Литви, Болгарії й Австрії, 3 - зі Словенії, 2 - з Росії, по 1 учаснику - з Китаю та Сербії. 
  Корейські засоби масової інформації детально висвітлювали роботу симпозіуму, що, безумовно, сприяє популяризації товарознавства у світі та покращанню міжнародного іміджу КНТЕУ. В одній зі щоденних газет, наприклад, було опубліковано статтю про церемонію відкриття форуму, розміщено фотографію президії та наведено фрагмент виступу президента IGWT, професора кафедри товарознавства та експертизи непродовольчих товарів КНТЕУ Г.Ф. Пугачевського. 
Від КНТЕУ у симпозіумі взяли участь ректор А.А. Мазаракі, проректор з науково-педагогічної та методичної роботи Н.В. Притульська, професор кафедри товарознавства та експертизи непродовольчих товарів Г.Ф. Пугачевський і доцент цієї ж кафедри Т.А. Караваєв.
   Вчені університету презентували результати своїх наукових досліджень: ректор А.А. Мазаракі спільно з президентом IGWT, професором Г.Ф. Пугачевським представили наукову працю на тему: "Теорія товарознавства: сучасний стан та проблеми розвитку"; завідувач кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів Н.В. Притульська на тему: "Трансформація сфери технічного регулювання та споживчої політики України в аспекті глобалізаційних процесів"; доцент кафедри товарознавства та експертизи непродовольчих товарів Т.А. Караваєв на тему: "Оцінка задоволення потреб споживача у новостворених виробах: плити МДФ з порошковим лакофарбовим покриттям". Під час наукових дискусій обговорювалися сучасні проблеми товарознавчої науки і практики, пріоритети та напрями їх розвитку. 
За матеріалами симпозіуму видано збірник у 2-х томах, у якому опубліковано 12 наукових статтей товарознавців КНТЕУ, в яких відображено результати їх досліджень.
   Під час засідання Генеральної асамблеї IGWT професор КНТЕУ Г.Ф.Пугачевський за традицією передав повноваження президента своєму наступнику, професору Сувонського університету (Корея) Йонгу Хаку Лі. Учасники генеральної асамблеї IGWT одноголосно прийняли рішення про проведення 17-го симпозіуму у Румунії. 
Впродовж заходу відбулася дискусія та було досягнуто згоди щодо об'єднання зусиль представників ВНЗ 12-ти країн-учасниць симпозіуму з підготовки програми "євробакалавр" у галузі товарознавства. Налагоджено контакти КНТЕУ з представниками споріднених ВНЗ Литви, Румунії та Болгарії.
   Крім того, було прийнято рішення про розміщення на сайті міжнародного наукового журналу Forum Ware International (видання IGWT) кращих статей, опублікованих у національних журналах країн-членів організації з посиланням на друковане першоджерело. Обговорено напрями подальшого співробітництва у різних сферах. 
Відвідання провідних промислових підприємств Південної Кореї, а саме заводу Асан, який належить корпорації Hyundai Motors - одного з найбільших світових виробників автомобілів, і компанії LG - всесвітньо відомого виробника електроніки та побутової техніки, дозволило ознайомитися з передовими технологіями, зокрема з виробництвом автомобілів Hyundai Sonata і мобільних телефонів LG, а також організацією контролю якості продукції.
   Симпозіум було проведено на високому науковому і фаховому рівні, а представники КНТЕУ гідно презентували свій університет й Україну загалом.

31.08.2008
annzo
1840
остання редакція 04.08.2017
adv