logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Фінал конкурсу "Кращий сомельє України-2017" пройшов на базі КНТЕУ

Загальна інформація

На базі КНТЕУ вперше відбувся фінал конкурсу "Кращий сомельє України-2017", організаторами якого стали Асоціація сомельє України, Київський національний торговельно-економічний університет,  громадська спілка "Український кулінарний союз", Rest.Art.Kitchen КНТЕУ та інші.

Конкурс урочисто відкрив ректор А. А. Мазаракі, який підкреслив, що такий захід є символічним для університету, де навчають майбутніх фахівців у сфері ресторанного бізнесу. Анатолій Антонович побажав успіхів фіналістам конкурсу та перемоги найкращому.

До відкриття конкурсу також долучилися проректор з науково-педагогічної роботи С. Л. Шаповал, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків В. М. Сай,  декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу  Н. І. Ведмідь, директор Харківського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ Л. О. Радченко та її заступник Біленко Л. М., завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства Кравченко М. Ф., викладачі кафедр технології і організації ресторанного господарства, та готельно-ресторанного бізнесу, студенти.

Ще до початку фінальних випробувань півфіналісти отримали дипломи та цінні подарунки від партнерів конкурсу:

  • Ларин Віталий, шеф-сомельє мережі ресторанів "ЛаФамілія", м. Київ;
  • Меєр Олександр, сомельє ресторану "Вино-Кучина", Київ;
  • Саприкін Дмитро, шеф-сомельє мережі ресторанів "First Line", Харків;
  • Перчиклий Іван, сомельє ресторану "Прага", Київ;
  • Беляєв Олександр, кавист магазину "Гуд Вайн", Київ;
  • Антипін Олег, кавист "InVino", Харків;
  • Ремеєв Роман, шеф-сомельє магазину "Гуд Вайн", Київ;
  • Мнухин Павел, винний експерт "ВайнТайм", Київ;
  • Потоцька Анна, сомельє готелю "Фермонт", Київ;
  • Павлюх Богдан, сомельє ресторану "Park. Art of Rest", Львів;
  • Юдін Вячеслав, сомельє ресторану "Репортер", Дніпро;
  • Ярослав Панчук, кавист магазину "Гуд Вайн", Київ.

Потім почалося найцікавіше. Троє фіналістів повинні були продегустувати напій "наосліп", знайти помилкові назви у винній карті, обслуговувати гостей ресторану з декантацією та подаванням вина.

Висококваліфіковане журі оцінювали виступи фіналістів під головуванням президента Асоціації сомельє України Івана Бачуріна:  Александре Масін, Машихіна Ірина, Гапон Олег, Пацера Олександр, Лавриненко Олександр, Назарчук Вячеслав, Глушко Юрій, Дьяков Олексій, Сидоренко Дмитро -  серед них відомі бренд-амбасадори,  шефи-сомельє та ресторатори.

Найкраще впорався з завданнями та став чемпіоном Іван  Перчеклій, який представляв  ресторан "Прага" у м. Київ. Друге місце посів Богдан Павлюх, третє - Ларін Віталій.

12.04.2018
42265
2920
остання редакція 17.04.2018
Vega