logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

За крок до п’єдесталу

Загальна інформація

За крок до п’єдесталу Пошани в командному заліку виявилася збірна КНТЕУ  на нещодавніх змаганнях з плавання серед студентів закладів вищої освіти м. Києва 2018 року. Одинадцять найсильніших плавців університету посіли почесне четверте місце другий рік поспіль, поступившися лише таким “грандам” спортивного плавання, як Національний університет фізичного виховання і спорту України,  Київський національний університет ім. Т.Г. Шевченка та Національний технічний університет України ім. І. Сікорського (КПІ).

Найважчий іспит 3 квітня здали дівчата: їх було лише четверо. Втома, погане самопочуття, емоційна виснаженість  могли в будь-який момент “вибити” з колії. Тоді участь в естафеті опинилася б під загрозою. Але командний дух, відповідальність, взаємодопомога, підтримка “сильної” статі - наших чудових хлопців - надали можливість не тільки проплисти свої “особисті” дистанції, але й гідно відпрацювати в двох естафетах: вільним стилем і комбінованій. Анастасія Терех (ФТМ), Катерина Кухар (ФФБС), Діана Патра (ФТМ), Дар’я Ященко (ФМТП) з максимальною відданістю долали метри блакитних доріжок.

Не можна казати, що хлопцям було легше. Вони просто “орали” водну поверхню, намагаючись торкнутися бортику басейну якнайшвидше. Найменше послаблення спіткало деяких з них - п’ятеро мали можливість “взаємозаміни” на естафетних дистанціях, що дозволило менше виснажитися і навантажитися. Але Вадим Березін (ФЕМП) і Валентин Усатюк (ФФБС) окрім двох “особистих” дистанцій взяли участь і в обох естафетах. Свій вагомий внесок в скарбницю команди внесли Ярослав Подорожняк (ФОАІС), Сергій Гордієнко (ФРГТБ),Олександр Жаліба (ФРГТБ), Віктор Раздобудько (ФЕМП), Андрій Скуба (ФМТП).

Дуже приємно відзначити, що Катерина Кухар за добу до участі в змаганнях за рідний університет взяла участь в змаганнях Чемпіонату м. Києва з плавання в ластах (де посіла два других місця), а через 10 днів виїхала на змагання ІІІ етапу Кубку Світу з плавання в ластах в м. Лейпціг  (Німеччина). Анастасія Терех упродовж останнього місяця взяла участь в кількох іграх Чемпіонату України з жіночого футболу в  складі команди “Афіна”. Краса і спорт - невід’ємні!

Але найголовніше і найприємніше враження після змагань  залишилося саме від людяного і ніжного відношення одне до одного наших хлопців і дівчат, від дійсного наполегливого спортивного характеру наших плавців! Чудова міцна команда с позитивною спортивною енергетикою!

03.04.2018
456287
1755
остання редакція 11.07.2018
42265