logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

День гостинності на кафедрі вищої та прикладної математики

Загальна інформація

З ініціативи кафедри вищої та прикладної математики було проведено засідання круглого столу "Роль математики в професіях фінансиста, банкіра, економіста".

В обговоренні активну участь взяли учні гімназії № 59 ім. О. Бойченка і СШ № 133, викладачі кафедр вищої та прикладної математики, банківської справи, фінансів Ковальчук Т. В., Гладка Ю. А., Білоусова С. В., Мащенко Л. З., Діденко Ю. Ф., Серажим Ю. В., Пелешко Н. М., а також директор Центру профорієнтаційної роботи Ярошенко Л. В.

Нині все більшу увагу приділяється економічній освіті молодого покоління. Адже вижити й пристосуватися до сучасних економічних умов неможливо без знання елементарних закономірностей ринкової економіки. Серйозна увага при цьому приділяється якісному рівню знань та вмінь, із чого випливає, що не можна викладати економіку окремо від математики. Наприклад, професія банкіра вимагає від фахівця таких якостей, як: прагматизм, аналітичний склад мислення, компетентність у своїй справі, стратегічне бачення діяльності банку тощо.

Цей список є далеко не повним, адже банківська освіта дає змогу реалізуватися практично кожній людині в різноманітних галузях. У повсякденному житті ми зустрічаємось з фінансовими категоріями,  до яких належать податки, доходи, прибуток, бюджет, пенсії, дотації, субсидії, штрафи, фінансові санкції та багато інших. Фінанси – це мистецтво та професія водночас, що потребує таланту і терпіння. Це особливий дар бачити за допомогою цифр складний світ економіки у його взаємозв’язках і гармонії.

Для майбутніх вступників 18 квітня 2018 року був організований День гостинності. Вони отримали корисну інформацію про особливості майбутньої вступної кампанії, правила прийому до університету, цікаве університетське життя, ознайомилися з університетом, умовами студентського дозвілля, відвідали лабораторії, аудиторії, бібліотеку, поспілкувались з викладачами й отримали вичерпні відповіді на свої запитання.

Сподіваємось, ця зустріч допоможе випускникам правильно обрати свою майбутню професію і чекаємо їх на вступі-2018!

Приємно було чути наприкінці зустрічі: "Я мрію навчатись у КНТЕУ"!

18.04.2018
42265
1706
остання редакція 11.07.2018
42265