logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Найкращі знавці Регіональної економіки навчаються в КНТЕУ

Загальна інформація

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни "Регіональна економіка" відбувся 20 квітня 2018 року у ДВНЗ "Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана" У заході взяли участь 56 учасників з 24 закладів освіти 14 регіонів України.

Київський національний торговельно-економічний університет представляли вихованці кафедри міжнародних економічних відносин.

Студенти проходили комп’ютерне тестування та вирішували творчі завдання, в яких оцінювались логічність викладу матеріалу, обґрунтованість власної думки, знання понятійного апарату, наявність фактичних даних та посилань на зарубіжний досвід, присутність висновків.

За результатами змагань наші студенти  нагороджені:

  • Почесною грамотою за І місце  – Дудка Валерія  (спеціалізація "Міжнародна торгівля");
  • Сертифікатом за І місце у номінації "За вільне оперування статистичними даними"Костенко Максим  (спеціалізація  "Міжнародний маркетинг");
  • Сертифікатом за ІІІ місце у номінації "За глибоке знання теоретичних основ"Заботкіна Катерина (спеціалізація  "Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності");

Під час роботи Олімпіади для членів журі та гостей відбувся круглий стіл на тему: "Актуалізація навчальної дисципліни "Регіональна економіка – 2018", де обговорювались наступні питання:

  • Методологічні аспекти розуміння предмету та об’єкту регіональної економіки та категорії "економічний регіон" в умовах глобалізації, міжнародної регіональної економічної інтеграції та в процесах транснаціоналізації виробничо-торговельних зв’язків.
  • Дискусія щодо включення в курс дисципліни "Регіональна економіка" сучасних  моделей регіонального розвитку.
  • Суміжна тематика курсів "Регіональна економіка", "Економіка міста", "Національна економіка" та "Європейська регіональна політика": точки дотику та можливості розмежування.
  •  Застосування викладачем та студентами на практичних заняттях в процесі викладання курсу "Регіональна економіка" кількісних методів дослідження з використанням емпіричних даних Державної служби статистики та міжнародних баз статистичних даних з регіонального розвитку.
  • Альтернативні підходи до аналізу та оцінки економічного та соціального розвитку і конкурентоспроможності регіонів України

У журі олімпіади плідно працювала к.е.н., доцент, доцент кафедри міжнародних економічних відносин Головня Юлія Ігорівна.

Вітаємо переможців та бажаємо їм творчої наснаги і подальших наукових звершень!

20.04.2018
456287
1929
остання редакція 23.04.2018
42265