logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Співпраця з пріорітетним закордонним партнером

Загальна інформація

Договору про співпрацю з університетом Гренобль Альпи (Франція) у грудні цього року  виповнюється 5 років. За цей невеликий період сумарна кількість студентів КНТЕУ, які брали участь у різних програмах, у тому числі  дистанційного навчання та подвійного дипломування, склала 28 осіб.

Останні 2 роки успішно реалізується грантовий проект Еразмус+ з цим одним з провідних університетів не тільки Франції, але і Європи. Важливо те, що академічна студентська мобільність доповнюється і мобільністю викладачів. Так, у 2017-2018 рр. 7 викладачів КНТЕУ викладали по 1-2 тижні англійською мовою у французькому університеті, а троє  представників університету Гренобль Альпи - на магістерських і бакалаврських програмах нашого університету.

На сьогодні такого рівня мобільності немає, поки що, з будь-яким іншим із ста наших закордонних партнерів. Тому не дивно, що у детальній розмові ректора КНТЕУ Анатолія Антоновича Мазаракі з президентом університету Гренобль Альпи - Патріком Леві йшлося, насамперед, про необхідність не просто закріпити досягнутий рівень співпраці, але й забезпечити його якісне зростання та вдосконалення.

У бесіді двох керівників університетів, а також у зустрічах 14-16 травня 2018 року А. А. Мазаракі (за участі проректора В. М. Сая) з віце-президентом з міжнародних відносин Жеромом Жансель, деканом факультету економіки Алексісом Гарапен, іншими французькими чинниками йшлося про започаткування в новій угоді положень дистанційної програми для магістрів, виконання спільного наукового проекту в рамках міжміністерської  програми  - "Дніпро 2017, Україна-Франція", тощо.

Внесення нових пунктів передбачає перепідписання угоди між Київським національним торговельно-економічним університетом і університетом Гренобль Альпи наприкінці цього року під час візиту-відповіді до України Патріка Леві та інших представників французького університету.

16.05.2018
456287
2770
остання редакція 03.07.2018
433884