logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Семінар-тренінг Ірини Совершенної на тему "Трансфер технологій в університеті"

Загальна інформація

Для студентів – представників груп ФЕМП-4-22 та ФФБС-2-5 доцентом кафедри менеджменту Іриною Совершенною на 3-й парі в А-324 було проведено семінар-тренінг на тему "Трансфер технологій в університеті".

Викладач розповіла студентам про особливості створення та функціонування бізнес-моделі потрійної спіралі і роль у ній університету, про те, що нові знання й інновації є ключовим фактором конкурентоспроможності держави, а університети, які проводять дослідження і розробки, стають в економіці знань важливим ресурсом для наукомісткого виробництва.

Учасники семінару-тренінгу 13 червня 2018 року обговорили успішні старт-апи, створені в провідних університетах світу, а також українські старт-апи, успішно комерціалізовані за кордоном (зокрема, PetCube,  Wiewdle, Grammuarly та ін.) та сучасні тренди електронної комерції.

Ірина Совершенна ознайомила присутніх студентів з організацією інноваційної діяльності в КНТЕУ, алгоритмом роботи Центру трансферу технологій, науковими дослідженнями і розробками, які ведуться і патентуються в університеті і закликала присутніх долучитися до інноваційної, винахідницької і підприємницької діяльності університету.

Студентам була запропонована до розгляду ситуаційна вправа «Нове застосування», спрямована на розвиток творчого мислення, і тестування на підприємницькі здібності, з якими вони швидко впоралися. Як виявилося, серед студентів є природжені потенційні підприємці, а також неординарні особистості, які мають ідеї створення власного бізнесу,  у т.ч. соціального підприємництва.

Студентам було запропоновано заповнити анкету з пропозицією проекту старт-апу при університеті, а також запропоновано взяти участь у щорічних конкурсах бізнес-планів у КНТЕУ і продовжити навчання на магістерських програмах.

Пишаємося своїми студентами!

13.06.2018
456287
1343
остання редакція 11.07.2018
42265