logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

До Міжнародного дня рідної мови

Загальна інформація

  Генеральна конференція ЮНЕСКО проголосила, що, починаючи з лютого 2000 р., щорічно відзначатиметься Міжнародний день рідної мови. 
   Саме темі рідної мови й було присвячене свято, що відбулося 20 лютого 2009 р. в університеті. В актовій залі зібралися викладачі, студенти, вельмишановні гості. У холі була презентована виставка підручників, навчальних посібників, монографій та інших друкованих праць, виданих викладачами університету в 2008 році, демонструвалися слайди про розвиток української мови, силу та красу українського слова. Українські пісні, які лунали в залі, створили атмосферу тепла, щирості, доброти, відчуття єдиної родини. 
   Урочисте зібрання відкрив доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки, ректор університету Анатолій Антонович Мазаракі., якій зазначив, що Міжнародний день рідної мови відмічається в нашому університеті з 2001 р. За свідченням науковців кожного року зникає дві мови. А якщо зникає мова, то перестає існувати й народ, бо саме мова, культура, традиції об'єднують людей у високорозвинену націю. В університеті українська мова - мова навчання та спілкування, тому наше завдання - пишатися виплеканою, подарованою нам на віки-вічні мовою, берегти її, любити і розвивати далі. 
А.А. Мазаракі представив почесного гостя свята - заслуженого діяча мистецтв України і Росії, поета, автора 300 книжок - Миколу Луківа.
   Свято продовжилося виступом студентів "Відкрий, о рідна моя мово, свої скарбниці золоті". 
Шаленими оплесками присутні в залі зустріли пісню М. Луківа "Росте черешня в мами на городі" у виконані студентки ФЕМП Дар'ї Ковтун.
   Змістовний і цікавий був виступ поета Миколи Луківа. Лірика його поезії наповнена життєдайною силою любові до рідного краю, природи, людей і життя. Поет прочитав свої вірші й подарував університету збірник творів та диск з піснями, автором яких він є. 
   На закінчення пролунала пісня "Україна" у виконанні студентки 3 курсу ФЕМП Катерини Краснікової. 
Мова - це душа народу. Возвеличувати, розвивати і зберігати її потрібно щоденно.

25.02.2009
annzo
2012
остання редакція 25.02.2009
23