logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Засідання вченої ради КНТЕУ

Загальна інформація

26 червня 2009 року відбулося засідання вченої ради КНТЕУ.

   На конкурсних засадах вчена рада обрала на посади: 
Корольчука О.П., д.е.н., доц. - зав. кафедри торговельного підприємництва;
Ткаченко Т.І., д.е.н., проф. - зав. кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу;
Мельника В.М., д.е.н., доц. - зав. кафедри фінансів;
Бланка І.О., д.е.н., проф. - професора кафедри економіки підприємництва;
Булгакову С.О., д.е.н., проф. - професора кафедри фінансів;
Карпенка П.О., д.м.н., с.н.с. - професора кафедри технології та організації ресторанного господарства;
Колтунова В.А., д.с/г.н., проф. - професора кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів;
Кравченка М.Ф., д.т.н., проф. - професора кафедри технології та організації ресторанного господарства;
Красіліч Н.Д., к.ю.н., доц. - професора кафедри комерційного права;
Попова В.М., к.е.н., проф. - професора кафедри економічної теорії та конкурентної політики;
Рудавську Г.Б., д.с/г.н., проф. - професора кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів;
Тимцуника В.І., д.н. з держ. управління, доц. - професора кафедри менеджменту.

   Заслухано звіт проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв'язків Сая В.М., рекомендовано ректору продовжити термін дії трудового договору роботи Сая В.М. на вищевказаній посаді. Рекомендовано ректору призначити, як обраних за конкурсом, д.т.н., проф. Пересічного М.І. на посаду декана факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу і Греченкову Л.М. на посаду директора Торговельно-економічного коледжу (м. Київ). 

   Вчена рада присвоїла вчене звання доцента Мостовій Л.М. - зав. кафедри технології та організації харчування ХТЕІ. 

   Розглянуто і обговорено питання "Про результати державних іспитів та захисту дипломних робіт". З доповідями виступили голови ДЕК: Пашко П.В. - к.т.н., заступник Голови Державної митної служби України, Плахотник М.Л. - к.е.н., головний консультант експертно-аналітичного центру грошово-кредитної політики Ради Національного банку України, Венгер В.В. - к.е.н., ст. науковий співробітник відділу секторальних прогнозів та кон'юнктури ринків державної установи "Інститут економіки та прогнозування НАН України". Підбив підсумки ректор КНТЕУ Мазаракі А.А. 

   Вчена рада відзначила, що цьогорічна державна атестація стала підсумком визначального етапу вдосконалення навчального процесу відповідно до Болонських ініціатив. Університет, одним з перших в Україні, завершив п'ятирічний цикл підготовки фахівців (бакалавр - магістр) з врахуванням вимог Європейської кредитно-трансферної системи. Магістрам впершее, крім додатків до дипломів державного зразка, були видані додатки КНТЕУ. 
Здобутий науково- педагогічним складом досвід був використаний науково- методичними комісіями МОН України при розробці нової версії стандартів підготовки фахівців за 3 напрямами, що стало вагомим кроком у реформуванні вищої освіти України. Державна атестація випускників пройшла організовано, з дотриманням встановлених норм та вимог. Результати державної атестації студентів свідчать про високий рівень підготовки фахівців.
У 2008-2009 н.р. державну атестацію пройшли 1490 магістрів. Абсолютна успішність склала 99,6 %. На "відмінно" і "добре" захистили дипломні роботи 88,9 % студентів. Дипломи з відзнакою отримали 192 магістри. Рекомендовано кращих 136 випускників до аспірантури. Найбільша частка випускників-магістрів, які отримали дипломи з відзнакою зі спеціальностей: "Правознавство", "Економічна кібернетика", "Товарознавство та комерційна діяльність", " Експертиза товарів та послуг".
Всі дипломні магістерські роботи виконані на матеріалах діючих організацій, з використанням ПЕОМ, мають дослідницький характер. Результати досліджень викладені в 1692 статтях та були опубліковані у 30 збірниках наукових праць студентів, а їх запровадження у практику підтверджено відгуками підприємств, організацій, установ. Вперше 884 студенти заочної форми навчання оприлюднили результати досліджень у вигляді наукових статей. Випускники презентували дипломні роботи за допомогою мультимедійного обладнання. Простежується тісний зв'язок між теоретичними дослідженнями та практикою. Значна частина студентів обрала теми, що є актуальними і важливими для діяльності підприємств, на матеріалах яких вони виконані. Керівники підприємств у рецензіях відзначили обґрунтованість пропозицій щодо вдосконалення роботи підприємств та шляхи їх впровадження.
   Значна кількість магістерських робіт відрізняється новизною, яка полягає в тому, що магістри на основі опрацювання літературних джерел сформували власне, авторське розуміння процесів. 
Дипломні роботи за ОКР спеціаліст захистили 200 випускників, якісна успішність склала 55,1%. Кращі показники мають студенти спеціальностей: "Фінанси", "Товарознавство та експертиза в митній справі", "Менеджмент організацій". Державний екзамен з базової освіти з денної форми навчання склали з позитивними оцінками 1412, абсолютна успішність - 99,6 %, якісна - 77,1%. На "відмінно" і "добре" склали державний екзамен 76,9 %. Дипломи бакалавра з відзнакою отримали 189 випускників (13,5 %)
   Найвищі результати якості успішності мають студенти спеціальностей: "Економічна кібернетика", "Експертиза товарів та послуг", "Комерційна діяльність". 
   Під час державного комплексного екзамену з базової освіти студенти продемонстрували набуті практичні навички та компетенції, вміння аргументовано викладати свої думки з професійних питань; опанування методичними прийомами ведення робіт; здатність обґрунтувати пропозиції щодо удосконалення фінансово-господарської стратегії діяльності підприємства. 
Вчена рада прийняла постанову, в якій доручено керівникам деканатів, кафедр, відокремлених навчальних закладів врахувати пропозиції голів ДЕК, спеціалістів-практиків, керівників баз практик щодо формування тематики дипломних робіт, проведення попереднього захисту магістерських робіт на кафедрах з повноцінною презентацією на мультимедійному обладнанні, розширення практики захисту дипломних робіт в організаціях, підприємствах, з якими університет має договори на підготовку кадрів. Навчально-методичному відділу, кафедрам доручено проаналізувати відповідність методичних матеріалів рівню сучасних вимог, розробити програми державних екзаменів з фаху та методичні рекомендації щодо їх проведення та критерії оцінювання компетенцій.
   Поставлено завдання перед директорами інститутів забезпечити підготовку та публікацію окремими збірниками наукових статей студентами, які здобувають ОКР магістра. 

   Вчена рада ухвалила Положення про вчену раду КНТЕУ з уточненнями, План свої роботи на 2009/10 н.р., а також План заходів щодо виконання рішень Конференції трудового колективу від 28 травня 2009 року. 
Заслухано звіти про науково-педагогічну діяльність молодих викладачів, які отримують стипендію Кабінету Міністрів України.
Розглянуто ряд інших питань, які стосуються керівництва аспірантами, видання монографій, графіку навчального процесу для студентів денної і заочної форми навчання на 2009/10 н.р., призначення іменних і персональних стипендій на 2009/10 н.р.

02.07.2009
annzo
2756
остання редакція 02.07.2009
23