logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Засідання вченої ради КНТЕУ

Загальна інформація

  26 листопада 2009 року відбулося засідання Вченої ради КНТЕУ. Перед початком засідання ректор КНТЕУ Мазаракі А.А. привітав професора кафедри економічної теорії та конкурентної політики, члена вченої ради КНТЕУ Попова В.М. з 80-річчям від дня народження та вручив від імені МОН України знак "Петро Могила". 
   Мазаракі А.А. від імені ВАК України вручив дипломи докторів економічних наук: Баю С.І. - завідувачу кафедри менеджменту; Мельник Т.М. - заст. завідувача кафедри міжнародної економіки; дипломи кандидатів наук: Босовській М.В. - ст. викладачу кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу; Бузак Н.І. - асистенту кафедри бухгалтерського обліку; Гордополову В.Ю. - асистенту кафедри фінансового аналізу і контролю; Нападовській Л.А. - асистенту кафедри економіки підприємництва. 
   Вчена рада присвоїла вчене звання доцента: Денисюку О.М. - зав. кафедри фінансового контролю і аналізу ВТЕІ; Герасименко А.Г. - доценту кафедри економічної теорії та конкурентної політики; Осієвській В.В. - доценту кафедри товарознавства та експертизи непродовольчих товарів; Сидор В.Д. - доценту кафедри економічної теорії ЧТЕІ КНТЕУ. 
Заслухано звіт приймальної комісії про роботу у 2009 році та завдання на 2010 рік. З доповіддю виступив відповідальний секретар приймальної комісії Кулагін Ю.І., який відзначив, що в результаті організаційно-методичної, профорієнтаційної та агітаційно-масової роботи, проведеної ректоратом, приймальною комісією, активом викладачів, контрольні показники прийому до університету на навчання виконані. Забезпечено неухильне дотримання умов прийому до ВНЗ України та правил прийому до університету.
   Робота приймальної комісії проходила в умовах обов'язкового для всіх вступників запровадження в країні зовнішнього незалежного оцінювання знань. Нею протягом року активно застосовувались різноманітні форми і методи профорієнтаційної роботи. Дні відкритих дверей та дні гостинності відвідало понад 5 тис. учнів, їх батьків. Охоплено 150 загальноосвітніх навчальних закладів, працювало 9 профільних класів. Учні шкіл брали участь у студентських наукових конференціях. Постійно проводився соціологічних моніторинг майбутніх вступників по областях, містах та навчальних закладах. 
Нарощувався потенціал підрозділів Інституту молоді "Інтелект", де проводилась довузівська підготовка вступників, значна частина яких виборола конкурс до вступу на навчання в університеті. В лабораторії профдіагностики пройшли комп'ютерне тестування 745 осіб, з яких 286 осіб стали студентами університету.
   Активно проводилася рекламно-агітаційна робота. Університет взяв участь у 5 виставках, ярмарках, конкурсах. 
За загальною методикою і технологією проведено вступні випробування та зарахування в Інститут вищої кваліфікації, Французько-Український інститут управління, Центр іноземної ділової мови.
Члени вченої ради схвалили звіт приймальної комісії про роботу у 2009 році та затвердили розгорнуті заходи щодо виконання завдань на 2010 рік, виходячи з особливостей демографічної ситуації, запровадження в країні зовнішнього незалежного тестування та правил прийому до вищих навчальних закладів.
   Вчена рада затвердила навчальні плани денної форми навчання прийому 2010-2011 р. Нові навчальні плани розроблені відповідно до змін у плануванні навчального процесу, дотримання норм Положення про організацію навчального процесу щодо кількості екзаменів у сесію та тривалості канікул, подальшої агрегації дисциплін, уніфікації за структурою компоненти навчального плану, оновлення переліку вибіркових дисциплін тощо. З урахуванням нової ідеології організації навчального процесу випусковими кафедрами розроблено навчальні плани бакалаврів за 14 напрямами підготовки, 33 професійними спрямуваннями та навчальні плани підготовки магістрів за 16 спеціальностями та 25 спеціалізаціями. 
   Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 13 листопада 2009 року № 1/9-788 про відпрацювання занять після нормалізації епідемічної ситуації, з метою забезпечення виконання у повному обсязі навчальних планів І півріччя 2009/10 навчального року Вчена рада прийняла постанову "Про уточнення графіків навчального процесу на 2009/10 н.р.", якою уточнені терміни проведення підсумкового контролю знань студентів денної форми навчання, зимових канікул, а також внесені зміни до графіка проведення лабораторно-екзаменаційних сесій студентів заочної форми навчання. 
Вчена рада прийняла рішення про прийом до докторантури Височин І.В. - доцента кафедри економіки підприємництва, Караваєва Т.А. - доцента кафедри товарознавства та експертизи непродовольчих товарів. Затверджено тему докторської дисертації Височин І.В. та призначено їй наукового консультанта. Ухвалено звіти докторантів Белінської С.О., Брадула О.М. та Мельникович О.М. про виконання індивідуальних планів підготовки дисертацій. Відзначено, що дисертації Брадула О.М. і Мельникович О.М. розглянуті на міжкафедральних семінарах, мають позивні відгуки та подані до спеціалізованої вченої ради для захисту.
   Враховуючи вагомий особистий внесок у розвиток науки, відповідно до Указу Президента України "Про довічні стипендії Президента України видатним діячам науки і освіти" від 4 березня 1999 р., Вчена рада висунула кандидатами для здобуття довічних державних стипендій докторів наук, професорів: Горелкіна В.Г. - професора кафедри бухгалтерського обліку, Марчука В.М. - професора кафедри комерційного права, заслуженого діяча науки і техніки України, Полуреза В.І. - професора кафедри філософських та соціальних наук, заслуженого працівника освіти України. Необхідні матеріли з цього питання направлені Міністерству освіти і науки України. 
   З питання "Про поліпшення використання у навчальному процесі навчально-методичної та наукової літератури, виданої в КНТЕУ" виступила проректор з наукової та навчально-методичної роботи Притульська Н.В., яка відзначила, що, реалізуючи стратегічну програму з забезпечення високої якості освіти, ректорат, деканати, кафедри університету приділяють пріоритетну увагу вдосконаленню інформаційного забезпечення навчального процесу, у першу чергу за рахунок створення навчально-методичних та наукових видань. Лише за останні три роки підготовлено викладачами кафедр і видано університетом 90 підручників і навчальних посібників, 240 опорних конспектів лекцій, 42 монографії, багато іншої актуальної літератури, всього 550-600 назв щорічно. 
   В університеті вперше в Україні видано ряд оригінальних праць, які глибоко і переконливо розкривають зміст дисциплін, відповідають сучасним вимогам педагогіки вищої школи. Активно використовуються у навчальному процесі опорні конспекти лекцій, методичні рекомендації до самостійної роботи студентів, збірники ситуаційних вправ, тестові завдання тощо. Впроваджуються електронні підручники, створені викладачами КНТЕУ. 
   Функціонує система забезпечення необхідною актуальною літературою бібліотек університету та його структурних підрозділів, а також розповсюдження цієї літератури серед студентів університету. Створена в університеті редакційно-видавнича рада оперативно і конструктивно вирішує питання, пов'язані з організацією видання літератури, підвищення її якості та забезпечення потреб навчального процесу. 
   Вчена рада прийняла постанову, якою визначено статус навчально-методичної та наукової літератури та її місце у переліку обов'язкових джерел навчальних і робочих програм при підготовці студентами наукових статей, курсових і дипломних робіт. Запропоновано заходи щодо гармонізації термінів підготовки рукописів та видання праць з графіками навчального процесу. Доручено директорам КНТЕУ навчальних закладів вжити заходів щодо підвищення якості літератури, яка готується викладачами для потреб навчального процесу, координації її видання з відповідними кафедрами університету, поліпшення забезпечення бібліотек та організації розповсюдження серед студентів. 
   Вчена рада надала дозвіл на наукове керівництво аспірантами доценту кафедри маркетингу та реклами Бучацькій І.О., доценту кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів Осиці В.А., доценту кафедри технології та організації ресторанного господарства Пересічній С.М. 
   Рекомендовано до видання 8 підручників, навчальних посібників, монографій. 

 

 


Ректорат

30.11.2009
annzo
2580
остання редакція 30.11.2009
23