logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Засідання методичної ради КНТЕУ

Загальна інформація

  26 листопада 2009 р. відбулося засідання методичної ради КНТЕУ.
   З питання щодо забезпеченості навчально-методичними матеріалами практики студентів виступила заступник начальника навчально-методичного відділу Н.Б. Марчук, яка зазначила, що питання створення якісного навчально-методичного забезпечення практики та удосконалення практичної підготовки студентів є важливою складовою формування професійних компетентностей фахівців відповідно до вимог сучасного ринку праці. 
   Практика студентів здійснюється на підставі нормативних документів МОНУ, "Положення про проведення практики студентів КНТЕУ" та інших розпорядчих документів. Забезпеченість програмами практик за професійними спрямуваннями становить 93% (програми практик за новими професійними спрямуваннями апробуються), за спеціалізаціями - 100%. 
Заступник начальника навчально-методичного відділу М.О. Никонович виступила з другого питання порядку денного. Було відмічено, що в університеті продовжується цілеспрямована робота щодо поліпшення якості навчально-методичної літератури для забезпечення навчального процесу викладачами кафедр університету, Інституту вищої кваліфікації, Центрів іноземної ділової мови і довузівської підготовки та вищих навчальних закладів КНТЕУ. Удосконалено підходи до розробки НММ, вносяться корективи та доповнення до Збірника матеріалів щодо методичного забезпечення навчального процесу, відповідними службами університету здійснюється консультативна та організаційна допомога авторам методичних видань, моніторинг виконання планів видань.
   Стосовно удосконалення змісту дисциплін в контексті впливу глобалізаційних змін в економіці виступили представники факультетів. Було зазначено, що дана тематика є складовою частиною більшості навчальних дисциплін, які викладаються кафедрами університету. З метою більш глибокого вивчення та обговорення поставленого питання запропоновано провести кафедральні тематичні методичні семінари, а також розробити індивідуальні завдання для студентів, що висвітлюють питання кризових явищ та відображають глобалізаційні зміни в економіці. 
   Наприкінці засідання проф. Л.В. Нападовська презентувала демоверсію електронного підручника "Управлінський облік", підготовленого авторським колективом кафедри бухгалтерського обліку. 

 

 


Навчально-методичний відділ

09.12.2009
annzo
2300
остання редакція 09.12.2009
23