logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

До Міжнародного дня рідної мови

Загальна інформація

  За рішенням ЮНЕСКО 21 лютого вся світова громадськість відзначає Міжнародний день рідної мови. Це стало традицією і в нашому університеті. 
   Саме темі рідної мови було присвячено літературно-музичне свято "Мова моя материнська", яке відбулося 17 лютого. В актовій залі зібралися викладачі, студенти, вельмишановні гості. Всіх присутніх привітав доктор економічних наук, професор, академік АПН України, заслужений діяч науки і техніки України, ректор університету Анатолій Антонович Мазаракі. Він зауважив, що Міжнародний день рідної мови відзначається в нашому університеті з 2000 р. За свідченням науковців, кожного року зникає одна мова. А якщо зникає мова, то перестає існувати й народ, бо саме мова, культура, традиції об'єднують людей у високорозвинену націю. В університеті українська мова - мова навчання та спілкування. Ректорат пишається тим, що викладачі, співробітники, студентство університету бережно ставляться до виплеканої, подарованої нам навіки-вічні мови, люблять та розвивають її. Яскравим свідченням тому стали виставка та стендові презентації монографій, підручників, навчальних посібників, виданих викладачами університету 2009 року, з якою могли ознайомитися учасники свята. 
  Бурхливими оплесками присутні в залі зустріли почесного гостя свята - заслуженого діяча мистецтв України і Росії, поета, автора 300 книжок - Миколу Володимировича Луківа. З великою зацікавленістю прослухали його вірші у власному декламуванні та пісню "Росте черешня в мами на городі", яку виконала студентка факультету економіки, менеджменту і права Дар'я Ковтун. 
Напередодні свята в університеті відбувся конкурс студентських віршів та літературних творів, переможцями якого стали: Сергієнко Альона, студентка I курсу товарознавчого факультету, Степаненко Віталіна, студентка II курсу факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, Кудрицький Олександр, студент III курсу факультету економіки, менеджменту і права. Переможців та активних учасників конкурсу було нагороджено грамотами, а також авторськими книгами М. Луківа з автографом автора.
   На закінчення свята відбувся концерт за участю самодіяльних митців культурно-мистецького центру університету. Українські пісні, які лунали в залі, створили атмосферу тепла, щирості, доброти, відчуття єдиної родини.

 

Відділ навчально-виховної роботи

17.02.2010
annzo
2003
остання редакція 17.02.2010
23