logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Засідання вченої ради

Загальна інформація

  25 березня 2010 р. відбулося планове засідання вченої ради КНТЕУ. 
Заслухавши і схваливши звіт першого проректора з науково-педагогічної роботи, д.е.н. Корольчука О.П., вчена рада рекомендувала ректору університету продовжити трудові відносини Корольчука О.П. на вищезазначеній посаді.
Вчена рада присвоїла вчене звання доцента: Гладкій Ю.А. - доценту кафедри вищої та прикладної математики; Приходько Н.І. - завідувачу кафедри фінансів, обліку і аудиту ХТЕІ.
   У зв'язку із внесеними доповненнями Верховною Радою України (Закон України № 1798 від 19.01.2010 р.) до Закону України "Про вищу освіту", вчена рада розглянула та ухвалила проект змін і доповнень до Статуту КНТЕУ і прийняла рішення рекомендувати Конференції трудового колективу КНТЕУ затвердити ці зміни та доповнення до Статуту КНТЕУ. 
Вчена рада КНТЕУ відповідно до внесених змін і доповнень до Статуту КНТЕУ визначила чисельність та квоти виборних представників до Конференції трудового колективу вченої ради КНТЕУ.
   Від імені робочої групи з доповіддю про проект Програми розвитку КНТЕУ на 2010-2015 р.р. виступила проректор з наукової та навчально-методичної роботи, д.т.н., проф. Притульська Н.В., яка поінформувала про підходи, пріоритети, головні завдання, покладені в основу розробки програми перспективного розвитку університету, прокоментувала окремі положення. Вчена рада ухвалила в основному проект програми та доручила деканам факультетів, керівникам підрозділів розглянути цей проект, внести можливі зауваження і доповнення з тим, щоб на наступному засіданні вченої ради прийняти остаточні рішення. 
   З питання "Про фінансову діяльність у 2009 р. та ухвалення плану на 2010 р." із доповіддю виступила начальник планово-фінансового відділу Березовик Т.І. Відзначено, що в результаті цілеспрямованої роботи ректорату, підрозділів і навчальних закладів фінансовий план у 2009 р. виконаний по всіх показниках. Річний фінансовий звіт про результати роботи університету прийнято Міністерством освіти і науки України без зауважень. 
Наслідком фінансово-господарської діяльності університету є забезпечення фінансової стабільності, поповнення дохідної частини бюджету університету необхідними фінансовими ресурсами, ефективне їх використання для подальшого розвитку матеріально-технічної бази, створення сприятливих умов для проведення навчального процесу, науково-дослідної діяльності, вирішення питань соціального розвитку колективу, стимулювання праці співробітників, навчання та виховання студентів.
   Протягом року здійснено своєчасні та в повному обсязі соціальні виплати працівникам, докторантам, аспірантам та студентам університету у вигляді заробітної плати та стипендії, їх підвищення та індексації відповідно до рішень Уряду. 
Згідно з затвердженими планами розвитку університету проводилася цілеспрямована робота з капітального ремонту і реконструкції приміщень, технічного переоснащення аудиторій і кабінетів, придбання сучасного навчального обладнання, навчальної та наукової літератури, поліпшення побутових умов у гуртожитках, яку було уповільнено у зв'язку з ускладненням проведення договірної роботи та розрахунків із її виконавцями через органи Державного казначейства України у ІV кварталі 2009 р.
   Посилено режим економії витрат з використання матеріалів, енерго-, водо-, теплоресурсів, особливо в осінньо-зимовий період. 
   Постійно проводилася робота з розширення переліку платних освітніх та інших послуг, вдосконалення їх структури. Ціни на надання освітніх послуг встановлено відповідно до чинного законодавства з урахуванням індексу зростання споживчих цін, необхідності матеріально-технічного та методичного забезпечення навчального процесу та видатків розвитку університету за основними напрямами діяльності. Розпочато роботи з будівництва нового студентського гуртожитку на 550 місць та у зв'язку з цим постійно порушувалося питання перед Міністерством освіти і науки України стосовно виділення фінансування на будівництво цього об'єкта, а також проведення капітальних ремонтів гуртожитків № 2, 3 у межах державних коштів, передбачених Державною цільовою програмою підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 р.з футболу. 
  Дотримання університетом законодавства України у фінансово-господарській діяльності підтверджено наслідками перевірок, які проводилися органами державного управління протягом року. 
Для наповнення бюджету в умовах фінансової нестабільності потребує посилення режиму економії та заощадливості, мобілізації всіх можливостей для його поповнення за рахунок власних надходжень.
   Вчена рада затвердила фінансовий звіт за 2009 р., визначила заходи щодо забезпечення у 2010 р. ефективної фінансово-господарської діяльності, збільшення надходжень за рахунок розширення переліку платних освітніх та інших послуг, залучення можливостей інших джерел, посилення режиму економії, заощадження фінансових, матеріальних, енергетичних ресурсів тощо. 
   З питання "Про розвиток системи управління якістю (СУЯ)" доповіла Притульська Н.В. Вчена рада КНТЕУ відмітила, що за останні роки проведено значну роботу щодо розробки та впровадження інноваційної моделі діяльності, вдосконалення організаційної структури та системи управління. Це забезпечило поліпшення якісних параметрів роботи за всіма напрямами діяльності університету, підвищення рівня скоординованості, виконавчої дисципліни в роботі підрозділів, їх організованості, розвитку корпоративної культури. У всіх підрозділах розроблені положення про підрозділи, посадові інструкції працівників з уточненням функцій, обов'язків, відповідальності. Проведено упорядкування та розробку нових нормативних та регламентуючих документів, спрямованих на підвищення якості навчального процесу, підготовку наукових кадрів, науково-педагогічної діяльності викладацького складу, оперативного вирішення питань господарсько-фінансового характеру, поліпшення умов праці та навчання викладачів і студентів тощо. 
   Суттєвою складовою управління якістю стала робота щодо поліпшення інформатизації діяльності університету, своєчасного доведення до виконавців необхідних відомостей, наказів, розпоряджень, інструкцій, а також здійснення контролю їх виконання. Розроблено і завершується впровадження електронного діловодства, інформаційно-аналітичної програми "Парус", функціонує система "Деканат". Відповідно до положень ДСТУ ISO 9001:2009 в університеті розроблено необхідні організаційно-методичні документи, визначені відповідальні за процеси та функціонування системи управління якістю працівники, проведено їх навчання, створено Раду з якості. Запроваджено в дію такі документи, як Політика та Цілі у сфері якості КНТЕУ, Настанова з якості, а також журнали реєстрації, форми обліку, аналізу та звітів про результати роботи. 
Вчена рада відмітила, що головним результатом діяльності ректорату, деканатів, кафедр, функціональних підрозділів щодо впровадження системи управління якістю є успішне проведення зовнішнього аудиту та національна сертифікація системи якості на відповідність вимогам міжнародного стандарту ISO 9001:2008.
   Схвалюючи в цілому діяльність Ради з якості, робочих груп з розробки та впровадження системи управління якістю, в результаті якої університет пройшов національну сертифікацію на відповідність СУЯ міжнародному стандарту ISO 9001:2008, вчена рада визначила комплекс заходів щодо подальшого розвитку системи управління якістю, активізації впливу цієї системи на досягнення якісних параметрів та підвищення ефективності діяльності університету. 
   Відповідно до статутних повноважень вчена рада розглянула та затвердила навчальні програми з ряду дисциплін. 
Вчена рада розглянула інші питання, з яких прийняті рішення.

 

Ректорат

26.03.2010
annzo
2306
остання редакція 26.03.2010
23