logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Філософський клуб «ФЕНІКС» КНТЕУ розпочав свою діяльність

Загальна інформація

З ініціативи студентів КНТЕУ та викладацького складу кафедри філософських та соціальних наук була організована дискусійна зустріч на тему «Ідеальна форма правління: минуле, сьогодення та майбутнє», яка стала першим проведеним заходом у смарт-бібліотеці. Захід став відправною точкою в діяльності студентського наукового клубу «Фенікс», який 27 березня 2019 року розпочав діяльність.

Зі вступним словом до членів клубу та всіх присутніх звернувся наставник організації, доктор філософських наук, професор Морозов Андрій Юрійович. Цим самим він створив наукову атмосферу в аудиторії та налаштував присутніх на роботу.

З передмови засідання розпочав голова клубу Лопуга Владислав, який акцентував на важливості піднятого питання і зазначив, що його розгляд не обійдеться без гарячої полеміки.

Про ідеальні форми правління минулого слухачам розповів член клубу Хворов Ілля. Він розкрив сутність тиранії, монархії в різних її формах, але надав перевагу автократичній формі управління державою.

Сучасні концепції демократії описала голова секретаріату клубу Чумаченко Анастасія. Протягом дискусій студенти дійшли висновку, що жодна із демократичних концепцій не може бути задовільною для успішної і щасливої держави.

Про важливість приходу до влади інтелектуалів розповів член організації Чернецький Богдан. Технократія, на його думку, приведе до влади людей, які найбільше заслуговують на керівні посади високого державного чину, навівши вагомі аргументи.

Завершальним виступом став опис теократичної концепції влади від члена директорату клубу Верхотурова Арсенія. Одним і з головних критеріїв хорошої влади, як зазначив доповідач, є віра в правителя та в правильність його рішень.

Традиційно дискусійна зустріч завершилась загальною полемікою, на якій присутні дискутували, яка ж форма правління є ідеальною сьогодні та, зокрема, для України.

Запрошуємо всіх охочих взяти участь в обговореннях на зустрічах студентського філософського клубу! Завжди раді новим учасникам та однодумцям! Заявку можна залишити тут: https://t.me/vlad_lopuga

27.03.2019
42265
1021
остання редакція 02.04.2019
Vega