logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Новітня технологія очищення води в КНТЕУ: живемо екологічно!

Загальна інформація

Здоров'я понад усе!

Тепер вода європейської якості – в закладах харчування КНТЕУ!

З метою забезпечення студентів, співробітників та гостей університету очищеною  за новітніми технологіями водою в усіх закладах харчування КНТЕУ встановлені  системи водопідготовки на основі наукоємної технології зворотного осмосу Ekosoft Robust 3000.

  • Що таке технологія «Зворотний осмос»?

Зворотний осмос (ЗО) – це технологія очищення води, яка використовує напівпроникні мембрани. Технологія напівпроникних мембран - це не просто метод фільтрації. У ЗО прикладений тиск використовується для подолання осмотичного тиску, колігативних властивостей, що зумовлено хімічним потенціалом (термодинамічний параметр). ЗО здатен видалити багато типів молекул і іонів з розчинів, тож використовується як в промислових процесах, так і для виробництва питної води. Розчинена речовина утримується під тиском з однієї сторони мембрани, в результаті чистий розчинник (в нашому випадку вода) проходить на іншу сторону. Задля забезпечення "селективності", ця мембрана не повинна пропускати великі молекули або іони через пори (отвори), проте має вільно пропускати лише менші компоненти розчину (наприклад, розчинник).

  • Чим корисна вода, отримана за технологією  «Зворотний осмос»?

Дана технологія очищення води може видалити важкі метали, пестициди, органічні сполуки, хлор, а також багато бактерій та вірусів.

Компактний фільтр зворотного осмосу передбачає 3 основних етапи очищення:

- попередня фільтрація - забезпечує видалення всіх механічних домішок, активного хлору, хлорорганічних сполук, а також природних органічних речовин;

- мембранна очистка (зворотно-осмотичний елемент) – видаляє до 99,8% розчинених домішок, а також вірусів і бактерій;

- для корекції смаку та запаху очищена вода проходить обробку на активованому вугіллі.

  • Як впливає зворотній осмос на властивості води?

Вода не змінює свого агрегатного стану. «Просіваючи» через напівпроникний бар'єр (мембрану), вода залишається водою. При цьому отвори в мембрані дозволяють проходити воді і не пропускають інші домішки - солі, бактерії, органічні речовини. Ступінь очищення у хорошій системи зворотного осмосу - близько 98%. Тобто сліди розчинених у воді солей (натрію, калію, хлоридів, сульфатів) потрапляють в очищену воду. Тому твердження, що вода після осмосу зовсім не містить мінеральних елементів, невірно. Мінеральний склад осмотичної води невеликий, але він присутній. Крім цього, при очищенні зворотним осмосом кисень не видаляється з води, як це відбувається при дистиляції. Залишаючись живою, вода отримує новий рівень європейської чистоти. Таким чином, використання системи зворотного осмосу забезпечує найбільший рівень очищення води від шкідливих домішок  та є найбільш безпечним для здоров’я людини.

За допомогою даного фільтру можна отримати до 3000 літрів очищеної води за добу. Якісна очищена вода без запаху і домішок дозволить відчути справжній смак приготованих страв і напоїв в їдальнях та пунктах харчування КНТЕУ!

Здоровіше! Смачніше! Екологічніше!

Екологічна політика в КНТЕУ діє!

18.04.2019
42265
811
остання редакція 19.04.2019
42265