logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Результати Третьої Всеукраїнської олімпіади з дисципліни "страхування"

Загальна інформація

  21 квітня 2010 року у Київському національному торговельно-економічному університеті відбулася урочиста церемонія нагородження переможців та учасників фінального туру ІІІ Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни "Страхування". 
   Подія такого масштабу проходила в Україні вперше. Адже у відбірковому Інтернет-турі олімпіади (25.03.2010 р.), який проводився в режимі он-лайн на сайті forINSURER.com, взяли участь 2067 представників з 203 вузів України, Росії, Білорусії, Польщі, Таджикистану. Для порівняння, у 2009 році - 1252 учасників з 135 вузів України, Росії та Білорусії; у 2008 році в он-лайн-тестуванні було задіяно лише 693 учасники з 66 вузів України. Така активність серед студентів, особливо серед тих, які опановують нефінансові спеціальності - технічні, педагогічні, аграрні, транспортні, гуманітарні, медичні, юридичні, свідчить про підвищення інтересу до страхування у суспільстві, про формування страхової культури серед молоді - майбутнього країни. 
  Для участі у фінальному турі олімпіади прибуло 87 студентів з 33 вищих навчальних закладів України, Росії та Білорусії. КНТЕУ забезпечив гостей - викладачів та студентів-учасників, відповідними умовами праці та проживання у власних комфортабельних гуртожитках. 
У другому турі учасники письмово відповідали на тестові та відео- запитання, розв'язували задачу, подавали визначення страхових термінів, вирішували творчі завдання.
При оцінюванні та визначенні переможців другого туру олімпіади було враховано рівень теоретичної, практичної підготовки студентів та творчий підхід при вирішенні завдань. Заключний тур дав можливість об’єктивно оцінити фіналістів й визначити кращих з кращих.
   Проведення заходу дозволило здійснити моніторинг якості підготовки фахівців зі страхування у вищих навчальних закладах України; сприятиме формуванню творчого підходу до вивчення фінансових дисциплін; виявило найбільш талановиту молодь для подальшого використання її потенціалу в науковій та практичній діяльності. 
Організаторами заходу виступали Міністерство освіти та науки України та КНТЕУ.
   Інформаційними партнерами олімпіади були: журнали "Страхова справа", "Страховая компания", "Атлас страхования", "Финансовые услуги", "Insurance TOP"; газета "Україна Бізнес Ревю" та російська агенція "БиСер". 
   Захід відбувся за сприяння Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України, Центру підготовки та перепідготовки кадрів та інформаційно-аналітичного забезпечення страхової діяльності, Ліги страхових організацій та страхових компаній. Генеральним спонсором виступила ВАТ "Транссибірська перестрахова корпорація". Спонсорську допомогу також надали: СК "ІНГО-Україна", СК "Росгосстрах", СК "АСКО-Медсервіс", СК "QBE", СК "Альфа-страхування", СК "Український страховий капітал", СК "Основа", СК "Скайд", СК "Індіго", Страховий брокер "Оукшот", Група компаній "Петрус", Агенція "BeeZone", туристична агенція "Сoral Travel", фірма "Мономах". 
   На урочистостях виступили: проректор з наукової та навчально-методичної роботи КНТЕУ Притульська Наталія Володимирівна, заступник голови Держфінпослуг України Левченко Валентина Петрівна, генеральний директор "Транссиб Ре" Ірина Юріївна Постнікова, керівник напряму з взаємодії з навчальними закладами Бізнес-школи Росгосстраху Злобін Євгеній Валентинович. Привітальний лист від імені ректора Фінансової академії при Уряді Російської федерації зачитала професор кафедри страхової справи Надія Вікторівна Кіріллова. Завдяки підтримці генерального спонсора всі учасники, гості та члени журі відвідали виставу в театрі російської драми ім. Лесі Українки. Проведення кави-брейк забезпечив "солодкий спонсор олімпіади" - Група компаній "Петрус", топ-менеджери якої є випускниками КНТЕУ. 
   Завдячуючи спонсорській допомозі переможці отримали медалі, можливість пройти стажування в московському та петербурзькому офісах компанії "Тринссиб Ре", книги та цінні подарунки. 
   Проведення третьої студентської олімпіади з дисципліни "Страхування" засвідчило зацікавленість страхових компаній у підготовці висококваліфікованих фахівців для потреб страхового ринку, стимулюванні студентства до вивчення дисциплін страхового циклу, виявлення найталановитішої молоді з подальшим використанням її творчого потенціалу у науковій та практичній діяльності. 
   Від імені організаторів щирі слова вдячності адресуємо: 
– студентам - найактивнішим, цілеспрямованим, ерудованим, які мають високий рівень знань зі страхової справи, використати свій шанс й стали учасниками олімпіади з дисципліни "Страхування";
– науковим керівникам - справжнім гуру, які роблять дуже важку й вкрай відповідальну справу - формують новітню еліту страхового бізнесу;
– членам журі та колегам за натхненну працю на ниві розбудови страхового ринку, підняттю престижу страхової освіти та науки.

 

 » » Результати фінального туру Третьої Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни "Страхування"

 

 

Зав. кафедри фінансів С.О.Булгакова

26.04.2010
annzo
2356
остання редакція 26.04.2010
23