logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Представник КНТЕУ серед переможців V Міжнародного науково-практичного конкурсу на кращу роботу зі страхової тематики "Від ідеї до втілення - один крок"

Загальна інформація

  Без якісної освіти і науки немає майбутнього України в сучасному світі. Носії інноваційних ідей, творці інновацій - мають стати героями сьогодення. 
  Приємно відзначити, що саме серед студентства КНТЕУ є такі представники. 
Щорічний Міжнародний науково-практичний конкурс на кращу роботу зі страхової тематики "Від ідеї до втілення - один крок!", традиційно проводиться казахською страховою компанією "Євразія". Вже п'ятий рік поспіль автори кращих інноваційних ідей в галузі страхування і управління ризиками отримують нагороди від цієї компанії.
Головними цілями проекту є соціальна відповідальність бізнесу, сприяння реалізації національної молодіжної та інноваційної політики, популяризація страхової індустрії, а також пошук потенційних кадрів для страхового ринку.
   Конкурс - це новий науково-практичний проект, завданням якого є сприяти вирішенню проблем, що постають перед страховим ринком і бізнесом, а також виробленню практичних рекомендацій. Організатори конкурсу надають великого значення ідеям молодих талановитих студентів, які мають свіжий погляд на проблеми сучасності і здатні на розробку нових цікавих проектів. 
   Метою конкурсу є пошук і просування кращих бізнес-ідей, концепцій в страховій справі, популяризація страхової індустрії, підвищення ролі професії страховика, формування стандартів страхової освіти, залучення ЗМІ до висвітлення проблем розвитку вітчизняного страхового ринку, і як результат - виявлення і нагородження найбільш здібних авторів. 
   Конкурс розпочався у вересні 2009 р. і цього разу змінив свій формат. Якщо в попередні роки він проходив тільки на території Республіки Казахстан, то V - ювілейний конкурс став міжнародним і відкрив можливості для участі студентів з території всього Євразійського континенту. У страхову компанію "Євразія" надійшло близько 500 науково-практичних робіт і проектів з різних регіонів Казахстану і країн СНД. 
   У цьому конкурсі взяли участь студенти, магістранти, докторанти, аспіранти вищих навчальних закладів, а також молоді вчені і фахівці зі страхування і управління ризиками з Росії, України, Азербайджану, Узбекистану, Киргизстану, Білорусії, Таджикистану і Казахстану. 
   Професійну експертизу представлених робіт здійснювала Громадська рада, до складу якої увійшли представники Асоціації вузів Казахстану, Державного фонду розвитку молодіжної політики м. Алмати, провідних вищих навчальних закладів і ЗМІ, а також організації з країн СНД: Ліга страхових організацій України (ЛСОУ), Білоруська асоціація страховиків (БАС), Асоціація професійних учасників страхового ринку Узбекистану, Асоціація установ утворення "EdNet" (Киргизстан), Таджицька державна страхова компанія, Асоціація страховиків Грузії і Асоціація страховиків Азербайджану. 
   Під час прес-конференції у приміщенні КАЗІНФОРМ м. Алмати 31 березня 2010 р. відбулася церемонія нагородження учасників. Однією із кращих було визнано роботу студента першого курсу ФФБС професійного спрямування "Страховий менеджмент" Київського національного торговельно-економічного університету, Богдана Лисака на тему "Мобільний маркетинг страхових компаній". Наукова робота була виконана під науковим керівництвом к.е.н., доцента кафедри фінансів Тринчука Віктора Вікторовича. 
   Організатори конкурсу нагородили учасників за такими трьома номінаціям: "Хай-тек в страховому бізнесі", "Мистецтво страхової гри", "Вікно в страховий світ". 
Переможцем у номінації "Вікно в страховий світ" було визнано Богдана Лисака. Йому присуджено грошову премію 25 000 тенге.
   Серед робіт, які увійшли до кращої десятки й отримали заохочувальні призи, є також робота, виконана під науковим керівництвом к.е.н., доцента кафедри фінансів КНТЕУ 
  Тринчука В.В. А сприяло цьому проведення профорієнтаційної роботи у Київському коледжі нерухомості, що дало можливість залучити студента коледжу Короленка Василя до підготовки конкурсного проекту. Така форма співпраці з представниками коледжу дає позитивні результати, адже значна кількість молоді в подальшому продовжує навчання у КНТЕУ. 



Зав. кафедри фінансів С.О.Булгакова

26.04.2010
annzo
1939
остання редакція 26.04.2010
23