logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Студенти КНТЕУ розглянути філософський аспект відомих витворів кіномистецтва

Загальна інформація

За ініціативи наукового клубу кафедри філософських та соціальних наук «Фенікс» 24 жовтня 2019 року відбулась дискусійна зустріч на тему «Філософська вишенька на голлівудських шедеврах».

В ході довготривалого обговорення студенти згадували немало цікавих та вражаючих шедеврів найрізноманітніших жанрів, зокрема:

  • Фільм Декстера Флетчера «Рокетмен» - «ця сповнена яскравих барві кінокартина описує далеко не такі кольорові сторони людського життя, як епатажні вбрання Елтона Джона. Це відображення філософії самоприйняття, таким, який ти є справжній, соціалізації під суспільні рамки, використання людей в егоцентричних цілях через цинічний обман брехливої любові та поваги. Він демонструє як складно бути не таким як усі, змушує переглянути і переосмислити популярність та відомість, адже завжди поряд з нею крокують одинокість, навіть якщо тебе знають і про тебе мріє ледь не увесь світ, а отже вона може виявитись «не вартою і ломаного гроша» в порівнянні зі звичайнісіньким сімейним благополуччям» - зауважив очільник «Феніксу» Лопуга Владислав.
  • Аніме «Dog days» - «це найбільш детальний показ проблем сучасної душі людини і те, як на них реагує незалежний спостерігач. Фільм показує істот, які завжди з нами поруч, а саме наших домашніх улюбленців. Фільм описує на долях людей досить актуальні проблеми як  для сучасної молоді, так і для будь-якої вікової категорії. Прикладом є небажання виходити з власного помешкання, оскільки людина не бачить необхідності спілкуватися» - за словами гостя заходу Очкіна Дмитра.  
  • Фільм Девіда Фінчера «Бійцівський клуб» - «сучасна людина нічого не виробляє, тільки використовує об'єм знань, який потрібен сучасній людині щоб вижити-набагато менший, ніж у минулому Тайлер Дерден – персонаж, який зміг відмовитися від всіх атрибутів сьогодення і створити себе як лідера і зробити свій світ кращим світ – це те місце, де поруч із прекрасним існує і жахливе, і про це не потрібно забувати, дивлячись на рекламу із утопічним світом без проблем і людей із посмішками» - думка члена наукового клубу «Фенікс» Петра Кудренка.
  • Фільм Юрія Бикова «Дурень» - «це фільм про боротьбу "маленької людини" з системою, у результаті якої виявляється, що ця боротьба не потрібна нікому» - вважає Швайцер Вероніка.
  • Фільм Олексія Балабанова «Війна» - «яскраво відображає філософію цінностей воєнного часу. Демонструє як помирають всілякі принципи і гниють людські надії. Режисер мудро зображує і проблематику вигоди війни та які люди її отримують» та фільм Жана Кунена «99 франків» - «це кричаща сатира на споживацький світ, це демонстрація того, що можна обирати зовсім інший, аж ніяк не меркантильний спосіб життя» - думки активіста Дмитра.

Окрім фільмів активно обговорювали окремі кіновсесвіти, серіали та навіть і книги. Серед них варто згадати демонстрацію зовсім нового, незвичного погляду на смисловий вклад у кожного з персонажів кіновсесвіту «Marvel» та аналіз книги Деніеля Кіза «Букет квітів для Елджернона». Студенти, під враження від прочитання вищезгаданого твору, сміливо зробили висновок, що краще лишатися свідомим, думаючим та критичномислячим і споглядати на безкрайній занепад світу, аніж будучи в невіданні жити у суспільному середовищі, не помічаючи його «справжнього», таким чином перетворивши свою сутність та буття на суцільний самообман, як це і сталось з персонажем даного літературного витвору мистецтва.

Запрошуємо усіх бажаючих на кожну з наступних запланованих зустрічей філософського клубу Фенікс». Слідкуйте за анонсами та розвивайте своє мислення і комунікабельність разом з нами!

24.10.2019
42265
523
остання редакція 05.11.2019
42265