logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Екскурсія в науковий парк "Київська політехніка"

Загальна інформація

  На початку вересня студенти ФЕМП - 6-17, які навчаються на магістерській програмі "Менеджмент інноваційної діяльності", з метою отримання додаткових знань щодо історичних можливостей і потенціалу України в галузі інноваційних розробок відвідали науковий парк "Київська політехніка". 
   Студенти ознайомилися з експозиціями Державного політехнічного музею і Музею історії авіації і космонавтики. 
У Державному політехнічному музеї студенти побачили унікальні матеріали з історії техніки, досягнень провідних промислових технологій, рекорди в науці і техніці, накопичені в процесі розвитку суспільства, за роки колишнього Радянського Союзу і незалежності України.
   Студентів вразила історія вітчизняної обчислювальної техніки, становлення вітчизняного комп'ютеробудування. Навіть, на фоні видатних досягнень західних вчених, результати діяльності Сергія Олексійовича Лебедєва, під керівництвом якого в Україні був створений перший на континенті Європи комп'ютер (Мала електронна обчислювальна машина), і в наступні двадцять років, після його створення, вражають своєю масштабністю. Сподобалась цікава історія розвитку засобів зв'язку, української фототехніки, автомобілебудування, суднобудування, історія зброї. 
   У Музеї історії авіації і космонавтики довідались, що світова історія авіації і космонавтики тісно пов'язана з іменами наших співвітчизників - Ігоря Сікорського, Володимира Челомея, Архипа Люльки, Михайла Янгеля, Олега Антонова, Сергія Корольова та ін. У залі історії освоєння космосу, крім перших польотів людини у космос, дуже цікава експозиція присвячена підкоренню і дослідженням наших співвітчизників Місяця і Венери. 
   Викликає гордість, що за роки незалежності України вітчизняні підприємства і установи космічної галузі вийшли на світовий ринок, поширюється їх участь у міжнародних комерційних космічних проектах, найзначнішими з яких є "Морський старт", "Наземний старт", "Дніпро", "Циклон-4". 
   Потім студенти ознайомились із сучасними інноваційними розробками і системою роботи з інтелектуальною власністю наукового парку "Київська політехніка". Директор з питань інтелектуальної власності наукового парку "КПІ" Кологривов Я.Г. ознайомив зі структурою і схемою роботи наукового парку, етапами підготовки інтелектуальної власності до комерціалізації. 
   Студенти переконалися, що Україна має хороші перспективи і величезний науковий потенціал інноваційного розвитку.

 

 

Завідувач кафедри менеджменту Бай С.І.

26.09.2010
annzo
2577
остання редакція 26.09.2010
23