logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Товарознавці КНТЕУ достойно представили університет й Україну на 17-му IGWT Симпозіумі "Перед викликами майбутнього: висока якість в бізнесі і товарознавстві"

Загальна інформація

  Міжнародне товариство товарознавців і технологів (IGWT) проводить наукові Симпозіуми традиційно кожні 2 роки у країні, організації якої є членами IGWT (1999 р. - м. Познань (Польща), 2001 - м. Марібор (Словенія), 2004 р. - м. Пекін (Китай), 2006 р. - м. Київ, КНТЕУ (Україна), 2008 р. - м. Сувон (Південна Корея), 2010 р. м. Бухарест (Румунія). 
Цього року товарознавці КНТЕУ на чолі з ректором А.А. Мазаракі взяли участь у 17-му Симпозіумі Міжнародного товариства товарознавців і технологів (IGWT) "Перед викликами майбутнього: висока якість в бізнесі і товарознавстві", що відбувся 21-25 вересня на базі Бухарестської академії економічних наук (Румунія).
   Загалом у роботі Симпозіуму взяли участь більше 220 науковців і практиків із майже 20-и країн світу, в тому числі з Румунії, Польщі, Кореї, України, Італії, Німеччини, Франції, Австрії, Словенії, Словаччини, Болгарії, Молдови, Литви, Білорусі, Японії, Китаю, та інших країн світу. 
   У складі делегації від КНТЕУ на чолі з ректором проф. А.А. Мазаракі були проректор з наукової та навчально-методичної роботи КНТЕУ, Н.В.Притульська, професор кафедри товарознавства та експертизи непродовольчих товарів, Віце-Президент IGWT Г.Ф.Пугачевський, декан товарознавчого факультету В.А.Осика, докторант кафедри товарознавства та експертизи непродовольчих товарів, Т.А.Караваєв та інші науковці-товарознавці. 

Робота Симпозіуму була зосереджена на таких основних напрямах:
— Консюмерські науки: інновації, культура, етика.
— Управління якістю та споживчою цінністю.
— Безперервне вдосконалення систем управління.
— Якість та безпечність харчових продуктів.
— Підприємництво та конкуренція.
— Туризм та європейська інтеграція.
— Дослідницька діяльність в рамках теоретичних досліджень.
— Нові підходи до захисту довкілля.

   Учасникам Симпозіуму презентовано результати наукових досліджень у галузі товарознавства. Зроблено 4 усних доповіді англійською мовою і 12 постерних презентацій, основними з яких були: 
1. Мазаракі А.А., проф. д.е.н., Пугачевський Г.Ф. проф. д.т.н.
Теорія товарознавства в ретроспективі і майбутній стратегії бізнесу
2. Притульська Н.В. проф. д.т.н., Калиновська Л.Є., доц. к.е.н., Метельська Н.С. к.т.н.
Система управління якістю як фактор конкурентоспроможності Київського національного торговельно-економічного університету.
3. Свідерський В.А. проф. д.т.н., Караваєв Т.А. к.т.н., докторант
Наукове обґрунтування застосування вітчизняних каолінів у виробництві вододисперсійних фарб.
4. Сидоренко О.В. доц. к.т.н., Бербенець Л.І. , Москалюк Р.
Моделювання біологічно цінних харчових продуктів з прогнозованим комплексом позитивних властивостей.
5. Голуб Б.О. к.т.н., докторант
Сучасні тенденції формування споживних властивостей харчових молочних еубіотиків відповідно до Європейської наукової концепції розвитку функціональних харчових продуктів.

   У матеріалах 17-го IGWT Симпозіуму опубліковано 16 наукових статтей, що відображають результати досліджень, проведених товарознавцями КНТЕУ. Загалом матеріали Симпозіуму опубліковані у 2-ох томах, містять 194 наукові статті товарознавців усього світу загальним обсягом біля 1250 стор. (з цими матеріалами можна ознайомитися в бібліотеці університету). Таким чином, тільки опубліковані здобутки науковців КНТЕУ становлять більше 8% загального обсягу матеріалів Симпозіуму. 
   Під час наукових дискусій обговорювалися проблеми, пріоритети та напрями подальшого розвитку товарознавчої науки і практики в сучасних суспільних та економічних умовах. 
   Члени делегації взяли участь у засіданні Генеральної асамблеї IGWT, на якому обговорювалася низка актуальних для міжнародної товарознавчої спільноти питань. 
   Вартим уваги є те, що за особливий внесок у розвиток товарознавства і товарознавчої теорії і практики у світі професора кафедри товарознавства та експертизи непродовольчих товарів Г.Ф.Пугачевського одноголосно обрано почесним членом IGWT, що є підтвердженням високого авторитету товарознавців КНТЕУ у світі і визнанням досягнень української школи наукового товарознавства. 
Прийнято рішення про проведення наступного 18-го Симпозіуму IGWT у 2012 р. у м. Рим (Італія), а 19-го Симпозіуму у 2014 р. у м. Краків (Польща).
   За ініціативи представників КНТЕУ країни-учасниці IGWT дійшли згоди про підготовку спільної заявки до Європейської комісії на участь у проектах Еразмус-Мундус або Темпус для розробки і запровадження програми підготовки фахівців "євро бакалавр" та "євро магістр" у галузі товарознавства. Налагоджено контакти з представниками споріднених ВНЗ Румунії, Італії, Болгарії, Словенії та інших країн. 
   Під час генеральної асамблеї IGWT також прийнято рішення про розміщення на сайті міжнародного наукового журналу Forum Ware International, який науковим видання IGWT і нещодавно отримав міжнародний реєстраційний номер як електронне видання. Публікація наукових статтей у Forum Ware International дозволить розповсюдити інформацію про наукові здобутки товарознавців і технологів КНТЕУ й України у світі, розширити аудиторію читачів. 
   Під час зустрічей з учасниками Симпозіуму, представниками ВНЗ різних країн світу, обговорено напрямки подальшого співробітництва у різних сферах.

28.09.2010
annzo
2463
остання редакція 03.08.2017
adv