logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

"Борщ-Фест" у Чубинському

Загальна інформація

  2 жовтня у рамках міжнародної аграрної виставки-ярмарки "Золота осінь" на території виставкового центру "Чубинське" під Києвом відбувся фестиваль "Борщ-Фест", співорганізатором якого виступив Київський національний торговельно-економічний університет. Активну участь у проведенні цього масового заходу прийняли професорсько-викладацький склад кафедри технології та організації ресторанного господарства на чолі з завідувачем кафедри, деканом факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу поофесором М.І. Пересічним. 
   Під час фестивалю, за участю бригади кулінарів під керівництвом шеф-кухаря ресторану "Дніпро" В?ячеслава Грибова, у спеціально виготовленій каструлі-цистерні було зварено 4000 кг борщу за одним із традиційних українських рецептів. В процесі приготування страви використано "гуліверські порції" продуктів: 250 кг буряку, 250 кг капусти, 380 кг картоплі, 160 кг квасолі, 90 кг моркви, 80 кг цибулі. Заправлено ж страву -салом з часником. 
   Готувати борщ почали з 5-ти ранку через масштаби операції та холодну погоду жовтня. Для того, щоб гості фестивалю змогли покуштувати гарячу страву, викладачі кафедри (доцент Пересічна С.М., асистент Хлібійчук В.О. та ін.) розробили спеціальні технології розливання борщу з велетенської каструлі та обслуговування клієнтів у незвичних умовах. Студенти факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу КНТЕУ також прийняли активну участь у частуванні гарячою стравою гостей фестивалю. 
   У присутності експертів було встановлено вітчизняний рекорд приготування 4т борщу, який був затверджений протоколом з рекомендацією занесення в книгу рекордів Гіннеса в Україні. "Рекордним" борщем безкоштовно пригостили близько 8 тисяч гостей заходу.

 

 

Заст. зав. кафедри О.П. Вітряк

05.10.2010
annzo
2179
остання редакція 05.10.2010
23