logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

День української писемності та мови

Загальна інформація

  9 листопада в державі відзначається День української писемності та мови. Цю традицію підтримали і в нашому університеті. 
З нагоди свята в актовій залі на літературно-музичне дійство зібрались студенти, викладацький склад, співробітники, почесні гості. Від імені ректорату присутніх привітав доктор економічних наук, заслужений працівник освіти України, перший проректор Олександр Петрович Корольчук. Він зазначив, що свято відзначається 9 листопада не випадково. Це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця, творця писемної історії Київської Русі, укладача "Повісті минулих літ". Його слово протягом віків набирало сили, удосконалювалось у творах Григорія Сковороди, Івана Мазепи, Івана Котляревського, Тараса Шевченка, Михайла Коцюбинського, Лесі Українки. В сучасних умовах українська мова також постійно розвивається та відіграє важливу роль у консолідації українського суспільства, становленні та зміцненні нашої держави. Олександр Петрович зауважив, що в університеті українська мова - мова навчання та спілкування. Ректорат пишається тим, що викладачі, співробітники, студентство університету дбайливо ставляться до рідної мови, люблять та розвивають її.
   Бурхливими оплесками присутні в залі зустріли почесного гостя свята - заслуженого діяча мистецтв України, поета, автора понад 300 книжок - Миколу Володимировича Луківа. Захоплено прослухали його вірші у власному декламуванні та пісню "Росте черешня в мами на городі", яку виконала студентка факультету економіки, менеджменту і права Дар'я Ковтун. 
   Напередодні свята в університеті відбувся конкурс читців поезії Миколи Луківа, переможцями якого стали студенти ІІІ курсу товарознавчого факультету Величанський Сергій, Ледовська Юлія та студентка ІІ курсу обліково-економічного факультету Братюк Ірина. Переможцям та активним учасникам конкурсу поет подарував свої книги з власним автографом. 
Під час літературно-музичного свята у залі лунали українські пісні, декламувались літературні твори, виконувались хореографічні композиції, що гарно продемонстрували красу українського мистецтва, щирість української мови, силу українського слова та створили атмосферу тепла, доброти та впевненості у тому, що мова - це душа народу. Возвеличувати, розвивати і зберігати її потрібно щоденно!

 

 

 

Відділ навчально-виховної роботи

10.11.2010
annzo
1698
остання редакція 10.11.2010
23