logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

З нагоди відзначення в університеті 70-річчя з Дня визволення м. Києва

Загальна інформація

У рамках відзначення в університеті 70-річчя з Дня визволення м. Києва від німецько-фашистських загарбників під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. група студентів–представників усіх факультетів за участю голови ради ветеранів війни і праці КНТЕУ В.Д. Кучеренка 30 жовтня 2013 року відвідали в с. Ново-Петрівці під Києвом Національний музей-заповідник “Битва за Київ у 1943 році”.

Студенти з великим інтересом ознайомились з експонатами музею, оглянули діараму, що відтворює події форсування радянськими військами р. Дніпро, трагічний героїзм воїнів та їх перемогу у визволенні Києва. Студенти поклали квіти до меморіалу пам’яті військ, що брали участь у визволенні Києва та до пам’ятної книги героїв, які загинули у битві за Київ.

Кафедрою філософських та соціальних наук спільно з радою ветеранів війни і праці КНТЕУ й за участю студентів 1 листопада 2013 року проведено засідання круглого столу на тему “70-річчя визволення Києва від німецько-фашистських загарбників”.

Професор кафедри доктор історичних наук Ю.Г. Бадах у своєму виступі висвітив хід військових операцій 1943 року щодо визволення України і, зокрема, столиці держави м. Києва від фашистських окупантів, окреслив політичне і воєнне значення битви за Київ у жовтні-листопаді 1943 року, розповів про героїзм тисяч і тисяч воїнів, які брали участь у цій битві.

На засіданні круглого столу також виступили студенти, які розкрили боєві дії повітряних, піхотних, танкових, гарматних і залізничних частин, діяльність тилу в забезпеченні військ зброєю, продовольством тощо. Перед аудиторією виступив голова ради ветеранів КНТЕУ В.Д. Кучеренко.

Засідання круглого столу супроводжувалось показом слайдів, хронікального відеоролику.

30.10.2013
Vita
2792
остання редакція 30.10.2013
shestack