logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Акція ФРГТБ - "КНТЕУ кидає курити"!

Загальна інформація

  Куріння є однією з найбільш поширених у світовому масштабі звичкою, що наносить утрату, як здоров'ю окремої людини, так і суспільству. 
Палять цигарки практично всі верстви населення і, що найнебезпечніше, жінки і юнацтво. На сьогодні "тютюнова" статистика України за даними ВООЗ та МОЗ України приголомшує своїми масштабами… І це у негативному сенсі. За офіційною статистикою в Україні щороку від хвороб пов'язаних з курінням помирає 120 тисяч чоловік, а кожен четвертий підліток починає палити ще у ранньому віці. За останні 10 років дані змінилися на краще. Але чи буде так і надалі? Це не тільки питання часу, це залежить від самого суспільства і від кожного зокрема.
   В Україні на сьогодні існує багато проблем: екологічна, економічна, політична, демографічна… Але зараз треба приділити увагу саме соціальній проблемі, адже куріння - це не тільки педагогічні настанови та робота для лікарів. І якщо політичну або економічну проблему кожна людина окремо не в змозі вирішити, то з соціальною навпаки. Адже саме усвідомлення людиною того, що вона шкодить не тільки собі, а й оточуючим, може призвести позитивних змін у свідомості. Вона не тільки може сама позбутися шкідливої звички, а й допомогти близьким. Для цього і створюються антитютюнові кампанії. Детально продумана і розумно проведена кампанія - гарантія позитивних результатів, особливо серед молоді. Куріння - поширена проблема серед студентів, бо вони вважають, що студентство - початок дорослого життя, але багато неправильно розуміє значення цього словосполучення. Багато молодих людей не дотримуються здорового способу життя, вважаючи це модним. Але це давно не предмет для гордості. Але в цьому віці ще не пізно щось змінити. 
   23 листопада 2010 року факультет готельно-ресторанної справи та туристичного бізнесу провів компанію "Ми вільні від паління", яку відвідало багато зацікавлених. "За майбутнє без куріння", "Не дамо себе зруйнувати!" - так звучали гасла . До нас донесли багато жахливих фактів про шкідливість куріння, розказали про згубний вплив на своє здоров'я та здоров'я оточуючих. Наочний приклад легені, серця, горла викликав жах. Декому навіть стало соромно за таке знущання зі свого організму. Багато студентів поставили свій підпис за здорове життя, а отже сказали тверде НІ - курінню! Окрім цього нам роздали листівки, в яких було багато корисної інформації. Ця акція міжнародна. Можливо такий день студенти усього світу зробили для себе висновки та задумались над важливістю проблеми, поки ще не пізно. 
   Отже, кожен повинен зробити для себе вибір: псувати здоров'я собі та оточуючим (адже відомо, що пасивне куріння є ще не безпечнішим) чи жити повноцінним життям без шкідливих звичок. Все залежить безпосередньо від Вас! І вибір потрібно зробити зараз! У кожного є сила волі та морально-етичні принципи до яких і треба звернутися. Треба мати свою думку, а не керуватися чужою. Тому, чим раніше Ви кинете палити - тим довше проживете. Кожен може це зробити. А загалом не слід і починати, бо власне здоров'я і здоров'я рідних - найголовніше. Чи не так?..

 

 

Студентка 1-го курсу ФРГТБ Ю.Левицька

25.11.2010
annzo
2052
остання редакція 25.11.2010
23