logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Засідання вченої ради КНТЕУ

Загальна інформація

   17 грудня 2010 р. відбулося засідання вченої ради КНТЕУ.
Відповідно до Указу Президента України № 1085/2010 від 10.12.2010 р. "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" щодо утворення Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та з метою приведення окремих статей Статуту КНТЕУ у відповідність до Закону України "Про вищу освіту" вчена рада ухвалила зміни і доповнення до ряду статей Статуту університету та внесла їх на затвердження Конференції трудового колективу КНТЕУ.
Вчене звання доцента присвоєно Медведєвій А.О. - доценту кафедри технології та організації ресторанного господарства. Прийнято рішення про прийом до докторантури к.е.н., доц. Фадеєвої Г.П. - доцента кафедри фінансів, обліку і аудиту Харківського торговельно-економічного інституту КНТЕУ.
Вчена рада розглянула питання "Про роботу приймальної комісії у 2010 році та завдання на 2011 рік". Доповідач - відповідальний секретар приймальної комісії Кулагін Ю.І. зазначив, що в результаті проведеної організаційно-методичної, профорієнтаційної та агітаційно-масової роботи ректорату, приймальної комісії, активу викладачів у 2010 р. контрольні цифри прийому на навчання до університету виконано повністю. Забезпечено неухильне дотримання умов прийому до ВНЗ України та правил прийому до університету. Робота приймальної комісії проходила в умовах обов'язкового для вступників запровадження в країні зовнішнього незалежного оцінювання знань.
   До університету у 2010 р. подано 17,7 тис. заяв, що на 40% більше, ніж у попередній рік. На всі рівні та форми навчання зараховано 5042 особи, що більше, ніж у 2009 р. на 864 особи. На І-й курс зараховано 1728 осіб, на заочну форму зі скороченим терміном підготовки - 1041, на ОКР "магістр" 1962 особи. 
   Поліпшився якісний склад студентів. Серед прийнятих на І-й курс - 206 медалістів, 197 осіб, які мають диплом з відзнакою. До університету вступили 790 випускників навчальних закладів, з якими існують договори про співробітництво. За ступеневою освітою зараховано 3314 осіб, у т.ч. в межах структурних підрозділів університету 360 осіб. 
Позитивним результатам роботи приймальної комісії передувала велика організаційна, профорієнтаційна і роз'яснювальна робота всіх підрозділів і працівників, причетних до цієї справи. Проведено 14 Днів відкритих дверей, 117 Днів гостинності, які відвідали понад 4,5 тис. учнів. Профорієнтаційною роботою охоплено 250 загальноосвітніх навчальних закладів, працювало 5 профільних класів. У центрі довузівської підготовки пройшли навчання 369 осіб, з них 170 стали студентами університету. Активно працювали курси з інформатики, лабораторія профдіагностики.
   За загальною методикою і технологією проведено вступні випробування та зарахування до Інституту вищої кваліфікації, Французько-Українського інституту управління, Центру іноземної ділової мови. 
   На конкурсній основі (на одне місце більше 2-х осіб) зараховано до аспірантури 43 аспіранти, у т.ч. на денну форму навчання - 24. 
Вчена рада зазначила, що в умовах загострення демографічної ситуації потребує уточнення перспективна стратегія прийому, зокрема у 2011-2012 рр. Необхідно повніше використовувати можливості ступеневої освіти, розширити співробітництво з навчальними закладами І-ІІ рівня акредитації, створити систему постійних Інтернет-комунікацій між університетом і користувачами. З питання порядку денного прийнято розгорнуте рішення, спрямоване на виконання завдань щодо забезпечення плану прийому у 2011 році.
Вчена рада затвердила: план науково-дослідної роботи на 2011 рік; перспективний план створення та видання навчальної та наукової літератури на 2011-2013 рр.; навчальні плани підготовки фахівців за денною формою навчання прийому 2011 року, а також 7 програм навчальних дисциплін. Були внесені зміни до чинних навчальних планів та уточнено графік навчального процесу на ІІ півріччя 2010/11 навчального року.
   Заслухані та затверджені звіти докторантів Бардаша С.В., Голуба Б.О., Краснокутської Н.С., Тарасюка М.В. Вчена рада дозволила здійснювати наукове керівництво аспірантами і здобувачами к.е.н., доценту кафедри банківської справи Масловій Н.О. 
Наприкінці засідання вченої ради виступив ректор університету А.А. Мазаракі, який підбив підсумки багатогранної діяльності університету у 2010 р., подякував науково-педагогічним працівникам за плідну і добросовісну роботу, окреслив завдання, що належить виконати у наступному році. Ректор висловив впевненість, що ці завдання будуть безумовно виконані, а також побажав всім міцного здоров'я, благополуччя і родинного щастя у новому 2011 році.

 

 

Ректорат

20.12.2010
annzo
2180
остання редакція 20.12.2010
23