logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Міжвузівський круглий стіл "Сучасні напрямки розвитку бухгалтерського обліку в Україні"

Загальна інформація

  Під час роботи конференції взяли участь і виступили з доповідями та обговореннями актуальних проблем бухгалтерського обліку в Україні: 
Воробей С.І. - радник віце-прем'єр-міністра України С.Л. Тигіпко;
Легка В.Г. - доцент, віце-президент голови федерації бухгалтерів і аудиторів України;
Хмільовський В.М. - президент спілки орендарів і підприємців України;
Степовий О.Г. - шеф-редактор газети "Все про бухгалтерський облік";
Мельніченко І.В. - фінансовий директор ТОВ "Сесвандерхаве";
Скрипник Н.В. Заступник завідувача кафедри бухгалтерського обліку Чернівецького ТЕІ КНТЕУ;
Фадєєва Г.М. - доцент кафедри фінансів, обліку і аудиту Харківського ТЕІ КНТЕУ;
Осмятченко В.О. - доцент кафедри бухгалтерського обліку в бюджетних установах і економічного аналізу КНЕУ ім. В. Гетьмана;

   А також представники Чернівецького ТЕІ КНТЕУ, Харківського ТЕІ КНТЕУ, КНЕУ ім. В. Гетьмана; викладачі, аспіранти та магістри кафедри бухгалтерського обліку КНТЕУ. 

   Питання, що обговорювались
— Сучасний стан та напрями удосконалення бухгалтерського обліку в Україні в сучасних умовах
— Вплив впровадження податкового обліку на систему бухгалтерського обліку та звітності підприємств України
— Підвищення уваги до Міжнародних стандартів бухгалтерського обліку та фінансової звітності
— Розробки методичних рекомендацій щодо обліку витрат та калькулювання собівартості продукції (послуг) на підприємствах туристичної індустрії, готельного та ресторанного господарства.

   Учасники круглого столу в ході дискусій підкреслили зростання ролі бухгалтерського обліку та підготовки фахівців з бухгалтерського обліку та звернули увагу на шляхи вирішення проблем теорії та практики. З цією метою пропонується: 
1. Активізувати роботу по вивченню Податкового кодексу і впровадити його положень у навчальний процес.
2. Ініціювати роботу з розробки галузевих методичних рекомендацій з планування та обліку витрат і калькулювання собівартості продукції (послуг), зокрема для підприємств туристичного та готельного бізнесу, ресторанного господарства.
3. Продовжити роботу з визначення шляхів вирішення проблем обліку, контролю та аналізу в системі управління підприємства, зокрема нових об'єктів обліку.
4. Здійснювати співпрацю з ФПБАУ, спорідненими кафедрами вітчизняних та зарубіжних вищими навчальними закладами для підвищення рівня підготовки фахівців з бухгалтерського обліку і аудиту та науково-практичного дослідження поставлених проблем.
5. Залучати до спільної науково роботи представників інших кафедр університету.
6. Довести до відома Міністерства фінансів України та інших відповідних інстанцій щодо до удосконалення законодавчо-нормативної бази, узгодження положень податкового законодавства галузевих нормативних документів вимогам організації та ведення бухгалтерського обліку.
7. Розробити пропозиції щодо внесення змін до П(С)БО 12 "Фінансові інвестиції" (зокрема щодо застосування методу участі в капіталі, а також щодо можливості ведення нових методів оцінки фінансових інвестицій у дочірні та асоційовані підприємства; щодо ведення спільної діяльності без створення юридичної особи).
П(С)БО 13 "Фінансові інструменти" (зокрема уточнення порядку визнання справедливої вартості фінансових інструментів, конкретизації умов та вдосконалення методики оцінювання фінансових інвестицій за методом амортизованої собівартості - особливо щодо застосування сучасних методів прогнозування).
8. Уніфікувати ведення обліку доходів і витрат у фінансовому та податковому обліку шляхом ведення цього обліку за стандартами бухгалтерського обліку із виділенням у Плані рахунків окремого рахунку для обліку тих витрат, які не можна включати у зменшення доходу, що підлягає подальшому оподаткуванню як прибуток.


Завідувач кафедри бухгалтерського обліку Нападовська Л.В.

21.12.2010
annzo
2537
остання редакція 21.12.2010
23