logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Засідання вченої ради КНТЕУ

Загальна інформація

 27 січня 2011 року відбулося засідання вченої ради КНТЕУ. 
Вчена рада прийняла рішення про присвоєння вчених звань: професора: Мельник Т.М. - професору кафедри міжнародної економіки; доцента: Білоскурській О.В. - доценту кафедри економічної теорії ЧТЕІ, Кавун О.О. - доценту кафедри торговельного підприємництва, Кам'янецькій О.В. - доценту кафедри міжнародної економіки, Костюченко В.М. - доценту кафедри міжнародної економіки, Мазіній О.І. - доценту кафедри бухгалтерського обліку, Масловій Н.О. - доценту кафедри банківської справи.
   З питання "Науково-дослідна робота в КНТЕУ: підсумки за 2010 рік та завдання на 2011 рік" виступила з доповіддю проректор з наукової та навчально-методичної роботи д.т.н., проф. Притульська Н.В. Відзначено, що в 2010 році науково-дослідна робота в університеті здійснювалась відповідно до пріоритетних напрямів наукових досліджень, визначених Програмою стратегічного розвитку університету та Концепцією перспективного розвитку наукової та інноваційної діяльності КНТЕУ. 
   За підсумками наглядового аудиту, проведеного наприкінці 2010 року експертами Національного органу України з сертифікації, підтверджено дію сертифікату на систему управління якістю освітньої та наукової діяльності. Створено Науково-дослідний фінансовий інститут. 
   Дослідження здійснювалися з 137 наукових кафедральних і міжкафедральних тем. Збільшено обсяг фінансування госпрозрахункових наукових досліджень. На високому рівні в університеті працюють 21 наукова школа. 
Отримано 29 патентів на винаходи та корисні моделі, 9 позитивних рішень на їх видачу. Опубліковано 3724 наукових праць. Видано 44 монографії, 13 підручників, 63 навчальних посібника.
Результати науково-дослідних робіт обговорювались на 60 наукових заходах, у т.ч. 13 міжнародних та у межах Всеукраїнської акції "Торгівля України".
   Плідно здійснювалось наукове співробітництво університету з іншими ВНЗ України, зарубіжних країн, бізнес-структурами, органами виконавчої влади, державними установами, організаціями, підприємствами. Науковці брали участь у підготовці проектів законів (Про вищу освіту, Про внутрішню торгівлю, Про захист прав споживачів, інших), обговоренні Податкового кодексу, державних концепцій розвитку освіти та інших видів діяльності. Розширена співпраця з телеканалами. 
Науково-дослідною роботою охоплено близько 4 тис. студентів, які брали участь в олімпіадах та конкурсах з навчальних дисциплін, спеціальностей, тематичних конференціях, у роботі наукових гуртків та дискусійних клубів, брейн-рингах, квестах, майстер-класах, Інтернет- та відеоконференціях, брифінгах тощо. Започатковано Всеукраїнський рух "Молодь за права споживачів". Студентами університету та структурних підрозділів опубліковано 2638 статей та 1163 тез конференцій (на 14,7 % більше, ніж у 2009 році).
Поліпшено роботу аспірантури та докторантури. Підвищився рівень ефективності підготовки наукових кадрів, чому сприяло здійснення ряду організаційно-методичних заходів. У 2010 році викладачами та аспірантами університету захищено 6 докторських та 42 кандидатських дисертацій.
   Черговим кроком інтеграції науки і освіти стало розроблення галузевих стандартів вищої освіти України за напрямами підготовки "Товарознавство і торгівельне підприємництво"; "Готельно-ресторанна справа" та "Туризм" освітньо-кваліфікаційних рівнів "бакалавр", "спеціаліст", "магістр". 
   Проводиться ціленаправлена робота із забезпечення комерціалізації результатів наукових досліджень фахівців КНТЕУ. 
Позитивно оцінивши проведену у 2010 році науково-дослідну роботу, вчена рада прийняла розгорнуте рішення, спрямоване на виконання плану дослідних робіт у 2011 році, підвищення ефективності роботи докторантури і аспірантури, забезпечення наукового наповнення навчальних дисциплін, розробку наукоємких програм, підручників, навчальних посібників, розширення наукового співробітництва з управлінськими та ринковими структурами тощо.
   Вчена рада затвердила низку удосконалених навчальних планів, програм навчальних дисциплін, заслухала звіти докторантів Бойко М.Г., Височин І.В., Караваєва Т.А., Пильтяя О.В. про виконання індивідуальних планів підготовки докторських дисертацій, затвердила теми дисертаційних досліджень докторантів Михайліченко Г.І., Пересічної С.М., Свідло К.В. 
   При розгляді питання про звіти спеціалізованих вчених рад Д 26.055.01, Д 26.055.02, К 26.055.03 по захисту докторських і кандидатських дисертацій у 2010 році вченою радою відзначено плідну роботу цих рад щодо актуалізації тематики дисертаційних досліджень, поглиблення розробки актуальних проблем з фундаментальних та прикладних наук. Зверталось більше уваги на одержання дисертантами наукової новизни результатів досліджень, виконання ними вимог нормативних документів ВАК України, чистоту проведення досліджень та використання інформаційних джерел. Здійснено захист 6 докторських і 25 кандидатських дисертацій, що на 11 дисертацій більше, ніж у попередній рік. Зауважень по роботі вчених рад від ВАК України не поступало. 
   Вчена рада затвердила звіти про наукову діяльність за ІІ півріччя 2010 року стипендіатів Кабінету Міністрів України Височин І.В., Микитенко Н.В., Сердюченко О.В., визначила кандидатури на здобуття стипендій КМ України для молодих учених на 2011-2013 рр., а також для призначення іменних стипендій студентам університету.

 

Ректорат

31.01.2011
annzo
2161
остання редакція 31.01.2011
annzo