logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Проведення в м. Біла Церква профорієнтаційних заходів серед школярів міста та учнів профтехучилищ

Загальна інформація

  Правильний вибір професії - це моральне задоволення, висока самооцінка, водночас це й висока продуктивність праці. Вибір професії - важливий крок у житті, вибір долі, а також і велика відповідальність. 
За ініціативи завідуючих кафедр фінансів - проф. Булгакової С.О. та комерційного права - проф. Ніколаєвої Л.В. 15 лютого 2011 р. було здійснено візит представників КНТЕУ до навчальних закладів м. Біла Церква з метою проведення профорієнтаційних заходів серед учнів шкіл та училищ міста.
   До складу агітаційної групи увійшли: Головня Ю.І. - заст. декана ФЕМП, ст. викладач кафедри міжнародної економіки; Грабовська К.О. - спеціаліст Інституту вищої кваліфікації; Данілова Л.Л. - доцент кафедри маркетингу та реклами; Зелениця І.М. - ст. викладач кафедри комерційного права; Сердюченко О.В. - заст. декана ФЕМП, ст. викладач кафедри правознавства; Тринчук В.В. - доцент кафедри фінансів. 
Агітаційно-профорієнтаційна група КНТЕУ відвідала у м. Біла Церква загальноосвітні школи №3, №7, №21, гімназію №1, колегіум, Учбово-торговельний центр, вище професійне училище №9 та професійне училище №5.
У колегіумі та Учбово-торговельному центрі проведено зустрічі з учнями 10 - 11-х класів. Представниками університету в кожному класі було проведено 45-хвилинну лекцію та продемонстровано відеопрезентацію про університет; розповсюджено серед учнів рекламно-інформаційні буклети про КНТЕУ, факультети та напрями підготовки; ознайомлено з правилами вступу у 2011 - 2012 н. р.; надано ґрунтовні відповіді на запитання.
   З керівництвом колегіуму підписано договір про співробітництво та досягнуто домовленості про налагодження довгострокових партнерських стосунків. Запрошено директора колегіуму, вчителів та учнів на День гостинності у КНТЕУ та до участі у факультетських наукових студентських конференціях. 
Відповідно до планів роботи приймальної комісії і структурних підрозділів КНТЕУ, які займаються питаннями профорієнтаційної роботи і довузівської підготовки, заплановано організацію зустрічей з майбутніми абітурієнтами, читання оглядових лекцій з дисциплін загальноосвітнього циклу, які є профільними для вступу до вузу, а також профорієнтаційна робота у формі електронного інформаційного листування з абітурієнтами та місцевими органами управління освітою (надсилання рекламних буклетів, довідкової літератури тощо).
Адже завданнями профорієнтації є виховання в молоді спрямованості на самопізнання і власну активність як основу професійного самовизначення; формування вміння зіставляти свої здібності з вимогами, необхідними для набуття конкретного фаху, складати на цій основі реальний план оволодіння спеціальністю; забезпечення розвитку професійно важливих якостей особистості.
Усе це надасть можливість кожному учню не помилитися і зробити правильний вибір своєї майбутньої професії, а, отже - закласти фундамент власного успіху, реалізувати свій потенціал та отримати справжнє задоволення від своєї діяльності.
За підрахунками зарубіжних вчених правильний і своєчасний вибір професії в шкільному віці у 2 - 2,5 раза зменшує плинність кадрів, на 10 - 15% збільшує продуктивність праці та у 1,5 - 2 рази знижує вартість підготовки кадрів.
   Підготовка молодої людини до праці і вибору професії повинна бути відповідальною ланкою у плануванні її життєвого шляху. Ще у III ст. до н.е. китайський філософ Гуан Ци стверджував: "Якщо плануєш на один рік, тоді сій зерно. Плануєш на десять років - саджай дерева. Якщо ж плануєш на все життя, тоді навчай і наставляй людей!".

 

 

Директор Центру профорієнтаційної роботи Тринчук В.В.

18.02.2011
annzo
2519
остання редакція 18.02.2011