logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Всеукраїнська студентська наукова конференція на тему: "Актуальні проблеми розвитку готельно-ресторанного, туристичного та виставкового бізнесу"

Загальна інформація

  23-24 березня 2011 року факультетом ресторанно-готельного та туристичного бізнесу проведено Всеукраїнську студентську наукову конференцію на тему: "Актуальні проблеми розвитку готельно-ресторанного, туристичного та виставкового бізнесу" з метою обговорення актуальних напрямів розвитку теоретичних та прикладних досліджень у сфері туристичного, готельного, ресторанного та виставкового бізнесу.
    Було організовано засідання 6 секцій, 9 дискусійних круглих столів та презентацію стендових доповідей за науковими напрямами.

    Дискусійні кругли столи були присвячені обговоренню таких наукових проблем:
Розвиток туризму в Україні в контексті підготовки до чемпіонату Європи з футболу
Економічні проблеми та перспективи розвитку підприємств туристичної індустрії
Управління підприємствами туристичної індустрії в умовах світової фінансової кризи: проблеми, можливості, перспективи
Актуальні проблеми та перспективи розвитку виставкової діяльності в Україні
Новітні технології продукції ресторанного господарства
Оптимізація якості продукції ресторанного господарства
Сучасні технології обслуговування в ресторанному та готельному господарстві
Проектування, будівництво, дизайн об'єктів туристичної індустрії - сучасні можливості та перспективи
Перспективи розвитку й удосконалення устаткування закладів готельно-ресторанного господарства і торгівлі

    Секції працювали за такими науковими напрямами:
Сучасні напрями проектування закладів ресторанного господарства
Інноваційна методологія фізичних досліджень сировини і матеріалів
Фізико-хімічні методи оцінки якості харчових продуктів
Фізичне виховання як невід'ємна частина гармонійного розвитку особистості
Особливості організації та управління діяльністю підприємств готельного господарства Греції

    У роботі конференції взяли участь 557 студентів в т.ч. із 23 інших навчальних закладів, серед яких :
1. Національний університет харчових технологій.
2. Національний транспортний університет.
3. Київський педагогічний університет ім. М.П. Драгоманова.
4. Київський національний університет технології та дизайну.
5. Харківський державний університет харчування та торгівлі.
6. Харківська національна академія міського господарства.
7. Донецький Національний університет економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського.
8. Маріупольський державний університет.
9. Полтавський університет економіки і торгівлі.
10. Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ.
11. Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ.
12. Чернігівський торговельно-економічний інститут КНТЕУ.
13. Черкаський національний університет ім. Богдана Хмельницького.
14. Львівський інститут економіки і туризму.
15. Миколаївській міжрегіональний інститут розвитку людини ВНЗ "Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна".
16. Київський університет туризму, економіки і права.
17. Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна".
18. Торговельно-економічного коледжу КНТЕУ.
19. Республіканське вище училище фізичної культури.
20. Коломийський економіко-правовий коледж.
21. Хмельницький тогровельно-економічний коледж КНТЕУ.
22. Навчальний комплекс "Слобожанський" школа-гімназія "Дитяча академія", м. Луганськ.
23. Приватна школа для дівчаток "Леді", м. Київ.

    У рамках конференції працювала секція за результатами II туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук за напрямом "Готельно-ресторанна справа". За результатами роботи претенденти на нагороди підтвердили свої призові місця.
    Диплом I ступеня отримала Кордик Яна Сергіївна, студентка магістерської програми ФРГТБ, науковий керівник - Мельниченко Світлана Володимирівна, д.е.н., проф. та Ведмідь Надія Іванівна к.е.н., доц. кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу КНТЕУ.
    Заплановано - 195 доповідей з виступом та 362 стендових доповіді.
    Заслухано - 204 доповіді та представлено 365 стендових доповідей.

    За результатами роботи кращими визнано 146 доповідей, у тому числі:
- 5 студентів-доповідачів на пленарному засіданні нагороджені дипломами І ступеня та цінними подарунками (книгами);
- 14 студентів нагороджені дипломами І ступеня та цінними подарунками (книгами);
- 30 студентів нагороджені дипломами II ступеня;
- 48 студентів нагороджені дипломами III ступеня;
- 49 студентів нагороджені листами подяки.

    Позитивним у роботі конференції є:
- активна участь у роботі конференції студентів з інших навчальних закладів та факультетів нашого університету, серед яких 25 студентів отримали дипломи II та III ступенів та 49 - нагороджені листами подяки;
- доповіді студентів носять проблемний, дослідницький характер, мають наукове та практичне значення;
- проаналізовано сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку готельно-ресторанного, туристичного та виставкового бізнесу;
- висвітлено проблеми, можливості та перспективи розвитку досліджуваних галузей в умовах світової економічної кризи;
- особливу увагу в цьому році приділено розвитку туризму в Україні в контексті підготовки до Чемпіонату Європи з футболу.
    Всі доповіді викликали активну дискусію серед студентів.
    Необхідно відзначити активну участь у роботі конференції студентів магістратури, доповіді яких вже апробовано й опубліковано в збірнику статей КНТЕУ.

    Пропозиції:
- Надалі розглядати на конференціях доповіді з аналізу роботи закладів готельно-ресторанного, туристичного та виставкового бізнесу, в т.ч. закладів на яких студенти факультету проходять практику та стажування.
- Враховуючи різний рівень підготовки студентів, формувати секції та дискусійні столи окремо по курсах.
- Кращі доповіді рекомендувати до опублікування в університетських виданнях.

 

ФРГТБ

28.03.2011
annzo
2127
остання редакція 28.03.2011
annzo