logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

ІІ Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології»

Загальна інформація

У  Київському національному торговельно-економічному університеті 22 квітня 2021 року в онлайн режимі з використанням сервісу для відеозв’язку «ZOOM» відбувся  ІІ Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології» серед студентів закладів вищої освіти.

У заході взяли участь 27 студентів, які у фіналі презентували власні наукові розробки. Конкурсна комісія забезпечила рецензування 19 студентських наукових робіт, що надішли з 9 закладів вищої освіти: Київського національного торговельно-економічного університету, Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ, Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ, Харківського торговельно-економічного інституту КНТЕУ, Торговельно-економічного коледжу КНТЕУ, Одеської національної академії харчових технологій, Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (м. Кривий Ріг), Харківського державного університету харчування та торгівлі, Національного університету харчових технологій.

З вітальним словом до фіналістів конкурсу звернулася перший проректор з  науково-педагогічної роботи  Притульська Н.В.,  яка наголосила на значущості інтеграції науки, освіти і бізнесу, привітала молодих науковців, побажала натхнення в наукових дослідженнях і ефективності в реалізації наукових здобутків, підтримала студентів у їх прагненні до творчого пошуку.

До складу журі конкурсу увійшли: проректор з наукової роботи, професор Мельниченко С.В.; декан ФРГТБ професор Ведмідь Н.І.; завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства, професор Федорова Д.В.; професор Гніцевич В.А.; професор Кравченко М.Ф.; голова Спілки «Асоціація крафтових дистиляторів України». Лавренова К.Ю.

Спонсор конкурсу наукових робіт - французька компанії «Robot Coupe», яку в Україні представляє  Науменко М.В.

Учасники конкурсу презентували свої наукові здобутки. Роботи, представлені доповідачами, мали високий науковий рівень і активно обговорювалися учасниками конкурсу. Особливо цікавими були роботи про технологію аєрованих мусів біопротекторної дії з використанням рибної сировини; ягідні десерти з фізалісу та банану; емульсійні соуси для спеціального дієтичного споживання з використанням аквафаби.

Захопили увагу учасників і конкурсної комісії наукові розробки в галузі крафтових технологій «Йогурт «Анчан», сир «Домрос»;  технологія солодких страв з використанням крупи кіноа; інноваційні технології прісного тіста, технологія м’ясних січених виробів геродієтичного призначення; технологія емульсійних соусів з порошком печериці та шиїтаке; технологія десерту «Трайфл» з використанням нетрадиційних видів олій; застосування амаранту багряного в технології виробів із дріжджового тіста тощо.

Науменко М.В., як представник спонсора конкурсу, подарував молодим науковцям Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ мініблендер «Robot Coupe» та побажав подальших успіхів у розробці новітніх крафтових технологій.

Під час проведення заходу відзначено переможців, а усі учасники отримали сертифікати ІІ Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології».

ПЕРЕМОЖЦІ

Вітаємо переможців конкурсу та бажаємо подальших успіхів!

22.04.2021
433884
4687
остання редакція 22.07.2021
43630