logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

BORSHfest та GARBUZfest до 75-річчя КНТЕУ

Загальна інформація

19 жовтня в Київському національному торговельно-економічному університеті з ініціативи факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу до святкування 75-річчя КНТЕУ було проведено BORSHfest та GARBUZfest - 2021.

У номінації «BORSHfest» взяли участь 5 команд – Київського національного торговельно-економічного університету, Київського торговельно-економічного фахового коледжу КНТЕУ, Житомирського торговельно-економічного фахового коледжу КНТЕУ. Велике бажання долучитися до участі у кулінарному конкурсі виявили команди партнерів університету: готельно-ресторанного комплексу «Трипільське Сонце» та родинного кафе «Buduборщ».

У номінації GARBUZfest учасники Київського національного торговельно-економічного університету та Житомирського торговельно-економічного фахового коледжу КНТЕУ вразили суддів своїми авторськими креативними десертами з використанням гарбуза: «Гарбузяна примха», мільфей «Київські зорі», тірамісу «Тобі, мій КНТЕУ», «Гарбузяна панакота», гарбузовий тарт «Українська симфонія».

Учасники фестивалю почастували відвідувачів своїми різноманітними та оригінальними рецептурами борщів. Команда Київського національного торговельно-економічного університету приготувала три види борщу, зокрема борщ «Червона рута» з додаванням вишень, які є символом Поділля, готували студенти 1 курсу команди «Юніорів» ФРГТБ (Машковська А., Фурман О., Отрок О.). Другий борщ, який презентувала команда «Креатив» (Рачковський О., Миколаєнко Д., Скрипченко Н.) має назву «Київський каштан», який приготовлений на качиному бульйоні з грушею та має дуже насичений смак з легкою солодкою ноткою і підкопченим ароматом. Третій борщ «Козацький» готувала зіркова команда кухарів-юніорів, багаторазових переможців Міжнародних кулінарних конкурсів (Володін В., Дарміна А., Шовгенюк А.). Цей борщ відрізнявся наявністю великої кількості ароматичних трав, приправ, яблук, квасолі, чорносливу, грибів; був оригінально поданий в гарбузі. Підготовкою всіх команд опікувалася викладач кафедри технології і організації ресторанного господарства Кочерга Валентина Іванівна.

Поліську кухню презентувала команда молодих кухарів Житомирського торговельно-економічного фахового коледжу КНТЕУ «Житичі» під чуйним керівництвом викладачів: Нагорної Людмили Миколаївни, Павлюк Валентини Миколаївни, Блажиєвської Наталі Михайлівни. Окрім звичайних інгредієнтів, які притаманні українському борщеві, у поліський додали копчену качку та журавлину з кизилом, що створило незабутній аромат, присмак та насиченість борщу. Студенти – члени команди (Валько Д., Седляр Д., Тарадай І., Тулайдан В.), в усьому рівнялися на свого наставника – директора коледжу Губарєва Григорія Леонідовича, який особисто долучився до процесу приготування борщу.

Київський борщ приготували учасники команди Київського торговельно-економічного фахового коледжу КНТЕУ (Бенедік О., Іонакіді А., Чернюк В., Москаленко Є.) під керівництвом викладача Скрипник Анастасії Ігорівни та підтримки зав.відділенням сфери обслуговування Осадчої Тетяни Анатоліївни. Київський борщ був основним для будь-якого старокиївського обіду. При монастирях, зокрема при Києво-Печерській лаврі, монахи готували чудові пісні борщі з різними видами риби та грибів. Особливістю київського борщу із грибами є те, що він готується на грибному відварі та з додаванням квасолі. Ця поживна і корисна страва вважається ритуальною, її часто готують під час посту.

Завдяки кулінарним експериментам Лосєвої Галини Іванівни, берегині готельно-ресторанного комплексу «Трипільське сонце», виникла рецептура борщу на основі аджики, замість томатної пасти з додаванням секретних трипільських пельменів та підкопченої квасолі. Частував авторським борщем гостей «BORSHfest» шеф-кухар Підпокровний Вадим.

Родинне кафе «Buduборщ» представляла команда кулінарів під керівництвом шеф-кухаря Петрова А. за ініціативи керуючої закладом Білецької Є. – випускниці КНТЕУ 2020 року. Команда родинного кафе «Buduборщ» вважає, що борщ – це традиції, сімейність та гостинний сервіс, що готується за авторською рецептурою, де головними інгредієнтами є любов та турбота, яку відчуваєш, скуштувавши запашний пісний борщ з білими грибами.

Захід проведено за матеріально-технічної та фінансової підтримки партнерів: супермаркетів «Сільпо» та «Ашан».

Від імені Ректора КНТЕУ Мазаракі Анатолія Антоновича всі команди учасників «BORSHfest» відзначені іменними подяками.

Висловлюємо щиру подяку за участь у фестивалі Лосєвій Галині Іванівні, директору готельно-ресторанного комплексу «Трипільське сонце»; Білецькій Єлизаветі, керуючій кафе «Buduборщ»; Олійнику Олегу Вікторовичу, директору Київського торговельно-економічного фахового коледжу КНТЕУ; Губарєву Григорію Леонідовичу, директору Житомирського торговельно-економічного фахового коледжу КНТЕУ за сприяння, підготовку і участь команд кухарів у кулінарному конкурсі.

Бажаємо всім щастя, добра, міцного здоров'я, гарного імунітету, успіхів і натхнення на нові шедеври!

19.10.2021
43630
1272
остання редакція 22.10.2021
43630