logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Форсайт-сесія - погляд у майбутнє бізнес-компетентностей

Загальна інформація

У межах заходів до 75-річчя Київського національного торговельно-економічного університету 21 жовтня 2021 року відбулася Форсайт-сесія «Професіоналізація вищої освіти: синергія взаємодії університету та бізнесу».

Перед учасниками заходу стояли задачі прогнозування майбутніх трендів розвитку бізнес-компетентностей та визначення векторів ефективної взаємодії ЗВО та бізнес-спільноти.

З вітальним словом від організаторів Форсайт-сесії звернулася перший проректор з науково-педагогічної роботи Наталія Притульська, яка підкреслила пріоритетність розвитку практичної та бізнес-освіти в сучасних університетах та прагнення КНТЕУ передбачати та максимально задовольняти запити роботодавців при формуванні компетентностей майбутніх фахівців.

В роботі Форсайт-сесії взяли участь понад 80 учасників, які паралельно працювали на майданчику KNUTE HUB та на платформі Zoom. Модератором заходу виступила директор Навчально-наукового центру бізнес-симуляції КНТЕУ – Оксана Трубей.

В якості експертів спікерів були залучені: Іветта Делікатна, партнер комунікаційного агентства Ecomm, фахівець в сфері публічних комунікацій; Ярослава Мусевич, менеджер з підбору персоналу та HR бізнес-партнер L'Oréal Ukraine; Майк Притула, HR Advisor PeopleForce, засновник Mike Pritula Academy; Анастасія Черновол-Гречана, керівник з оцінки та підбору персоналу Ашан Рітейл Україна; Марина Джулай, операційний директор UGEN- HR бренд агенції.

Робота Форсайту відбувалася за такими напрямками: майбутні драйвери розвитку бізнесу; прогноз розвитку професійних бізнес-компетентностей (future of work); бізнес-симуляції у формуванні практичних навичок та компетентностей майбутніх фахівців; моделювання ефективних методів й форматів взаємодії університету та бізнесу у сфері професіоналізації освіти.

За результати Форсайту було сформовано Карту майбутніх трендів розвитку професійних бізнес-компетентностей та Сценарії взаємодії ЗВО і бізнесу у сфері професіоналізації вищої освіти.

Основними компетентностями майбутнього визначено: вміння вчитися; критичне мислення (critical thinking); креативне мислення (creative thinking); когнітивну гнучкість (cognitive flexibility); системне мислення (system thinking); емоційний інтелект (emotional intelligence).

Майбутній фахівець в сфері бізнесу це трендвотчер, який вміє аналізувати зміни в економіці, політиці, науці, культурі та суспільному житті, та на основі аналізу приймати стратегічні бізнес-рішення, а набір його компетентностей стає новою «валютою».

Серед найбільш перспективних сценаріїв взаємодії бізнесу та освіти визначено: дуальну освіту, бізнес-симуляцію, запровадження онлайн-практики, проведення кейс-чемпіонатів та воркшопів. В недалекій перспективі очікується запровадження процесингу (консалтингової діяльності університетів для бізнесу) та лізингу трудових ресурсів.

Щиро дякуємо учасникам Форсайт-сесії за плідну та конструктивну роботу!

21.10.2021
43630
1925
остання редакція 22.10.2021
43630