logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Засідання Методичної ради ДТЕУ

Загальна інформація

17 лютого 2022 року відбулося розширене засідання Методичної ради ДТЕУ за участі керівників груп забезпечення спеціальностей та гарантів освітніх програм.

З питання порядку денного «Про особливості підсумкової атестації та вступу до магістратури у 2022 р.» виступили: Голова методичної ради ДТЕУ Анатолій МАЗАРАКІ, відповідальний секретар приймальної комісії ДТЕУ Володимир КОМАХА, заступник декана ФМТП Ольга КОРЕНЮК, зав. кафедри публічного управління та адміністрування Наталія НОВІКОВА і зав. кафедри інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки Олена КРИВОРУЧКО.

Було зазначено, що в університеті створено робочі групи з підготовки програм, робочих програм, методичних рекомендацій з освітньої компоненти «Підготовка до атестації», перед якими поставлено задачу розробити та подати на затвердження вченій раді ДТЕУ зазначене методичне забезпечення для підготовки до кваліфікаційного екзамену та створити умови для успішного складання єдиного фахового вступного випробування до магістратури (ЄФВВ).

Доповідачі окреслили особливості вступної кампанії до магістратури у 2022 р.; поділилися досвідом, набутим під час підготовки до ЄФВВ зі спеціальностей «Право», «Міжнародне право», участі в Єдиному державному кваліфікаційному іспиту (ЄДКІ) зі спеціальності «Публічне управління та адміністрування», а також перспективами підсумкової атестації спеціальності «Кібербезпека».

При розгляді питання «Про особливості методичного забезпечення підготовки курсових робіт з юридичних  дисциплін» зав. кафедри міжнародного, цивільного  та комерційного права Наталія МАЗАРАКІ представила присутнім проєкт нового положення та методичних рекомендацій щодо підготовки курсових робіт з юридичних дисциплін. Було наголошено, що авторами підготовлено чіткі рекомендації із прикладами: щодо підбору джерел курсової робот; методології дослідження; написання та формулювання всіх складових частин курсової роботи; наукового стилю мовлення; оформлення бібліографічних посилань та дотримання академічної доброчесності 

При обговоренні інформації навчально-методичного відділу «Зведеного плану створення та видання навчально-методичних матеріалів Державного торговельно-економічного університету в 2022 р.» було відзначено позитивну динаміку підготовки сучасних навчально-методичних матеріалів, які активно використовуються в освітньому процесі, науково-педагогічними працівниками ДТЕУ. Було рекомендовано авторам забезпечувати наявність у планових розробках тем, які містяться в програмах ЄФВВ, ЄДКІ, затверджених МОН України.

Методична рада схвалила проєкт Зведеного плану видання навчально-методичних матеріалів ДТЕУ на 2022 р.

17.02.2022
43630
2504
остання редакція 21.02.2022
43630