logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Міжнародна студентська наукова конференція «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та виклики»

Загальна інформація

На факультеті ресторанно-готельного та туристичного бізнесу 12 квітня 2022 року відбулася  Міжнародна студентська наукова конференція «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та виклики» в онлайн-режимі з використанням сервісу для відеозв’язку «ZOOM». 

Для здобувачів та викладачів українських ЗВО науковий форум відбувся у непростих – надзвичайних умовах воєнного стану. Одночасно захід привернув увагу творчої та свідомої молоді інших країн світу для висвітлення актуальних проблем та напрямів розвитку світової індустрії гостинності та туризму.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся ректор ДТЕУ, д.е.н., професор Мазаракі А.А., який зазначив про надзвичайну важливість проведення наукового заходу у сучасних складних умовах, про актуальність представлених тематик наукових досліджень студентів,  що розкривають палітру наукових і прикладних кейсів розвитку сфери гостинності та туризму, які мають мультиплікативний ефект і є основою відновлення національної економіки.

У конференції брали участь учасники освітнього процесу факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, проректор з наукової роботи док. екон. наук., проф. Мельниченко С.В., студенти країн Словенії, Узбекистану, Грузії, Індії, а також таких міст України, як Київ, Одеса, Львів,  Харків,  Чернівці, Вінниця. Слід особливо відзначити і подякувати студентам Національного університету «Чернігівська Політехніка», які незважаючи на складну ситуацію змогли доєднатися до конференції.

На пленарному засіданні в онлайн-режимі презентовано українською та англійською мовами інноваційні за тематикою результати наукових досліджень студентів:

●       Гейко Максим, студент 4 курсу ФРГТБ, виступив з доповіддю «Фінансова підтримка готельно-ресторанної сфери в умовах військової агресії»  (науковий керівник – Кулик М.В., канд. екон. наук, доц.);

●       Літнарович Вікторія, студентка 4 курсу ФРГТБ, презентувала доповідь «Цифрова трансформація туристичного сектору у поствоєнний період» (науковий керівник – Босовська М.В., д-р екон. наук, проф.);

●       Шпилька Іван, студент 4 курсу ФРГТБ, приділив увагу  особливостям впливу хронічного стресу  «Харчування в умовах воєнного стану: антистресовий раціон» (науковий керівник – Федорова Д.В., д-р техн. наук, проф.;

●       Полякова Дарья, студентка 1 курсу ФРГТБ, зосередила увагу на важливості здорового способу життя студентської молоді «Рухова активність у стані стресу» (науковий керівник – Гамов В.Г., завідувач кафедри фізичної культури);

●       Тертична Анастасія, студентка 2 курсу ФРГТБ,   доповідь на тему «Подорож «другим» містом» (науковий керівник – Кравцов С.С.,  канд. наук з держ. упр., доц.);

●       Мартиненко Вікторія, студентка 3 курсу ФРГТБ, зазначила важливі складові безпеки у доповіді «Дизайн укриттів: безпекові аспекти» (науковий керівник – Расулов Р.А., канд. техн. наук, доц.).

Учасники конференції обговорили сутність глобальних викликів у сфері туризму, тренди, можливості розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу в поствоєнний період, проаналізували стратегії і моделі інноваційного розвитку  сфери послуг.

У прикінцевому виступі декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу Ведмідь Н.І. побажала всім учасникам конференції подальших наукових досягнень та найскорішої реалізації у мирних умовах. Все буде Україна!

12.04.2022
433884
1922
остання редакція 26.05.2022
433884